Ο νέος ρόλος του Αντώνη Σαμαρά

Οποιος παρακολουθεί το τελευταίο διάστημα πως κινείται ο  Αντώνης Σαμαράς δε θα δυσκολεύτηκε να παρατηρήσει  ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει αλλάξει τη δοσολογία στις δημόσιες εμφανίσεις του. Εκεί που παλιά τόσο οι εμφανίσεις όσο και οι δηλώσεις σπάνιζαν, τελευταία όλα δείχνουν να αλλάζουν και ο ίδιος να σκληραίνει τον τόνο των παρεμβάσεών του.

Το πρώτο επεισόδιο καταγράφηκε με την παρουσία του, αλλά και με το σχόλιο που έκανε στην πλατεία Συντάγματος στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό, ένα θέμα που ποτέ δεν τον άφησε αδιάφορο (το αντίθετο μάλιστα συνέβαινε).

Η δεύτερη σκηνή προέκυψε με την σκληρή δήλωση που έκανε για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σε σχέση με την Novartis, όπου υπενθύμισε με νόημα την παλιά του θέση ως επικεφαλής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή. Ούτε αυτό ήταν τυχαίο και είχε πολλούς αποδέκτες (και εσωκομματικούς).

Την Τετάρτη στη Βουλή έκανε μια από τις πιο φουριόζικες αλλά και δυναμικές  εμφανίσεις του. Και δεν  εννοούμε μόνο τη ομιλία του, που αποτέλεσε τη συνέχεια από την πολυσέλιδη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του πρωθυπουργού και του αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης για την Novartis. Ηταν και το όλο κλίμα εκείνης την ημέρας στη Βουλή, όπου από το γραφείο του πέρασαν δεκάδες βουλευτές (και όχι μόνο της ΝΔ).  «Η δράση φέρνει και αντίδραση. Και ένας πρώην πρωθυπουργός που εμπλέκεται κατά αυτόν τον τρόπο από ανώνυμους μάρτυρες σε δικογραφία δε θα κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα», φέρεται να έχει δηλώσει. Δεξιά υποστήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λοιπόν σε μια εποχή που λόγω της έξαρσης του Σκοπιανού ο πρόεδρος της ΝΔ χρειάζεται και μια πιο μετριοπαθή φωνή  (από αυτήν του Αδωνη) για να του βάλλει πλάτη…

Σήμερα ήρθε το τέταρτο καμπανάκι από τον Αντώνη Σαμαρά. Κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση προς τον Κώστα Βαξεβάνη για ένα ιδιαίτερα προσβλητικό σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ανέβασε ο εκδότης του «Documento». Ζητώντας μάλιστα να κινηθεί εναντίον του Βαξεβάνη η αυτόφωρη διαδικασία.

Βλέπουμε λοιπόν (και θα δούμε και στο άμεσο μέλλον) έναν νέο πολύ πιο επιθετικό και σκληρό Αντώνη Σαμαρά. Που θα αποτελέσει το επόμενο διάστημα την αιχμή του δόρατος της ΝΔ κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

-Ο Νεολαίος-

 

No Comments Yet

Comments are closed