Ο Ν. Ανδρουλάκης δεν φεύγει και απειλεί με διαγραφές: Δεν θα δεχτώ ρεσάλτα και τυχοδιωκτισμούς

από Team MyPortal.gr
sms

«Όποιος βγει μπροστά με διχαστικό λόγο, θα τεθεί αυτομάτως εκτός ΠΑΣΟΚ», προειδοποίησε τη Δευτέρα (17/06) ο Νίκος Ανδρουλάκης, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα στους εσωκομματικούς του αντιπάλους. Χαρακτήρισε προσχεδιασμένη την αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του, δήλωσε έτοιμος να αξιολογηθεί ανά πάσα στιγμή από τη βάση του Κινήματος, ενώ δήλωσε «παρών» όποτε κι αν στηθούν εσωκομματικές κάλπες.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για το συνέδριο του Ινστιτούτου «Αλέξης Τσίπρας», ερωτώμενος αν θα παραβρεθεί σε αυτό. Ο κ. Ανδρουλάκης είπε χαριτολογώντας: «Αποφάσισα να είμαι εδώ (σ.σ. στο στούντιο της ΕΡΤ) θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία» και μετά μίλησε για τον προοδευτικό χώρο, εντάσσοντας, στην ουσία, σε αυτόν και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, για το πώς αναλύει το αποτέλεσμα της κάλπης και για το αν άλλαξε κάτι μετά από αυτές τις εκλογές, ο Ν. Ανδρουλάκης επισήμανε – μεταξύ άλλων: «Ο κόσμος έχει πάρα πολλά προβλήματα (…) Η μεγάλη εικόνα είναι στην ήττα της ΝΔ».

Ως προς το γιατί στο ΠΑΣΟΚ άνοιξε με τέτοια ένταση θέμα ηγεσίας την επομένη των εκλογών και για το αν το περίμενε, υπογράμμισε: «Προσπάθησα τα χρόνια που ηγούμαι της παράστασης νοοτροπίες που μας έπληξαν να τις παραμερίσω, τείνοντας χέρι προς όλες τις κατευθύνσεις. Με θλίβει που κάποιοι δεν περίμεναν ούτε το πέρας της διαδικασίας. Απαξιωτική στάση για την ουσία της πολιτικής. Όχι την ώρα που βυθίζεται η ΝΔ εσύ να παίρνεις τον προβολέα από την ουσία και να τον στρέφεις στο κόμμα σου».

«Αν αθροίσεις τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ πέραν του λεκανοπεδίου Αττικής, εμφανίζεται δεύτερο κόμμα (…) Δεν υπάρχει άλλο κόμμα στο χάρτη στην αντιπολίτευση, μόνο το πράσινο (…) Στην πολιτική είμαι ένας γενναίος άνθρωπος και αναλαμβάνω την ευθύνη. Στο αποτέλεσμα που έχουμε οικοδομήσει περίμενα να το κρατήσουμε όρθιο, όχι να το αποδομούμε (…) Έχουμε μεγάλους στόχους», πρόσθεσε.

Για το αν θα ανταποκριθεί στην πρόκληση για προσφυγή στη βάση των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι, σημείωσε: «Είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανά πάσα στιγμή από τη βάση της προοδευτικής παράταξης».

Σχετικά με το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όποτε κι αν στηθούν εσωκομματικές κάλπες, επισήμανε: «Νομίζω ότι είναι καθαρό αυτό που είπα (…) Αυτό που χτίζω είναι σταθερό και δυνατό. Ο κόσμος που μας γύρισε την πλάτη και φτάσαμε στο 4% χτίσει μαζί μας εκ νέου μια δύναμη εμπιστοσύνης».

Για το τι συνέπειες θα έχει η αμφισβήτηση και η εσωστρέφεια για το ΠΑΣΟΚ, εφόσον δεν γίνουν εσωκομματικές εκλογές έως το 2025, όπως προβλέπεται, είπε: «Δεν θα δεχτώ ούτε ρεσάλτα ούτε τυχοδιωκτισμούς, δεν είμαστε ζούγκλα (…) Δεν θα επιστρέψουμε στις εποχές της διχόνοιας (…) Κάποια στιγμή θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές. Θα τα κάνουμε όλα θεσμικά. Θα πάρουμε αποφάσεις στην Κεντρική Επιτροπή».

Για τις δηλώσεις του Χ. Δούκα και για την πρόσκληση του Στ. Κασσελάκη

Σχετικά με το αν έχουν διαταραχθεί οι σχέσεις του με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, μετά τη συμπόρευσή τους, και για το αν περίμενε την παρέμβασή του στο θέμα ηγεσίας του κόμματος, υπογράμμισε: «Θεμιτές οι φιλοδοξίες του κ. Δούκα. Θέλω να του πω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συνεχιζόμενες ήττες, όπως είπε. Ανεβαίνει σταθερά υπό πολύ δύσκολες συνθήκες».

Τέλος, ερωτηθείς αν σκοπεύει να ανταποκριθεί στην πρόσκληση Κασσελάκη για κοινοβουλευτική συμπόρευση σε κάποια σχέδια νόμου, ο Ν. Ανδρουλάκης απάντησε: «Θέλουμε λογικές προοδευτικές κινήσεις που θα επισημαίνουν τα ελλείμματα της κυβέρνησης».