Ο Μακρόν απηύθυνε τηλεοπτικό διάγγελμα στους Σκοπιανούς

Βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τους πολίτες της πΓΔΜ απηύθυνε το βράδυ του Σαββάτου ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, προτρέποντάς τους να υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών στο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ΜΙΑ, στο μήνυμα του ο Γάλλος πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας αναφέροντας ότι εξασφαλίζει το μέλλον της χώρας, προσθέτοντας ότι είναι μια καλή συμφωνία τόσο για την πΓΔΜ, όσο και για ολόκληρη την περιοχή αλλά και την Ευρώπη.

«Κανείς δεν έλπιζε ότι θα φτάναμε σε αυτή την συμφωνία πριν μερικούς μήνες. Περιμέναμε 27 χρόνια για αυτή. Αυτή η συμφωνία επετεύχθη γιατί η ηγεσία της χώρας σας και της Ελλάδας επέδειξαν θάρρος. Και για αυτό τον λόγο την στηρίζω απόλυτα και σθεναρά», αναφέρει ο κ. Μακρόν.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο η συμφωνία των Πρεσπών της 17ης Ιουνίου ήταν ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός, που συντέλεσε αποφασιστικά ώστε να λήξει μια διαφωνία 27 ετών.

«Θεωρώ ότι η συμφωνία κατέχει κεντρική θέση στον σχεδιασμό του μέλλοντος της χώρας» δήλωσε ο κ. Μακρόν που ολοκλήρωσε το μήνυμα του προς του πολίτες των Σκοπίων αναφέροντας «βασίζομαι σε εσάς».

No Comments Yet

Comments are closed