Ο… κοριός του δημαρχείου

από Διαχειριστής MyPortal
sms

Γράφει η “Τσούχτρα”

Όλα όσα διαδραματίζονται στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης

Από το γραφείο του αντιδημάρχου Καθημερινότητας του δήμου Θερμαϊκού λάβαμε νωρίς το πρωί ένα mail το οποίο μας ενημέρωνε για μια εκδήλωση όχι όμως του δήμου αλλά της Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης. Και μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γ. Φεστερίδης που τυγχάνει και πρόεδρος της Λέσχης Αστυνομικών… μπερδεύεται και στέλνει “ενημέρωση” από… λάθος γραφείο.

“Αστραψε και βρόντηξε” ο Ν. Ταχιάος όταν πληροφορήθηκε τις επαφές του νέου δημάρχου Κ. Ζέρβα με στελέχη της παράταξής του. Ο κ. Ταχιάος θέλοντας να έχει ο ίδιος τον πρώτο λόγο απέστειλε sms στα μέλη της δημοτικής του ομάδας στο οποίο έκανε αναφορές σε… «αποστασίες» και «τακτικές που αποβλέπουν σε διάλυση των παρατάξεων με αποστασία συμβούλων μη αποδεκτές που αποτελούν casus beli έναντι του δημάρχου και του διοικητικού σχήματος». Οι αντιδράσεις είναι έντονες και από πλευράς των στελεχών της παράταξης Ταχιάου, οι οποίοι ζητούν την παρέμβαση του κόμματος που στήριξε τον κ. Ταχιάο στη διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Το… μπαλάκι πλέον βρίσκεται στη ΝΔ καθώς απομένει
να δούμε αν θα θέσει θέμα πειθαρχίας ή θα αφήσει όλα τα λουλούδια να ανθίζουν;

Πρώην δήμαρχος γειτονικού νομού φέρεται να αναλαμβάνει θέση γενικού γραμματέα σε δήμο της δυτικής Θεσσαλονίκης. Η εμπειρία του και η πετυχημένη πορεία του, κατά γενική ομολογία, στη θέση του δημάρχου του ανοίγουν νέους δρόμους!

Εν αναμονή της απόφασης του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο Ωραιοκάστρου, Γιώργο Παπακωνσταντίνου για το αν τελικά ορκιστεί την ερχόμενη Τρίτη δημοτικός σύμβουλος βρίσκονται τόσο τα στελέχη της δικής του παράταξης, όσο και τα στελέχη της διοίκησης του δήμου. Ο κ. Παπακωνσταντίνου λίγες ημέρες μετά τις εκλογές είχε δηλώσει την παραίτησή του υποστηρίζοντας ότι από τον Σεπτέμβριο θα κινήσει τις διαδικασίες για την αντικατάστασή του. Όπως όλα δείχνουν όμως ο επικεφαλής της “Δύναμης Δημιουργίας” θα παρευρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας και θα ορκιστεί κανονικά δημοτικός σύμβουλος, καθώς έχει παρέλθει το δεκαήμερο προ της τελετής ορκωμοσίας κατά τη διάρκεια του οποίου έχει το δικαίωμα να αποστείλει τη σχετική επιστολή παραίτησης.

Χωρίς τη συμμετοχή ανθρώπων από άλλες παρατάξεις φαίνεται πως έχει αποφασίσει να διοικήσει τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου ο νέος δήμαρχος, Κλ. Μανδαλιανός. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος δήμαρχος θα στηριχθεί στους δικούς του ανθρώπους που έδωσαν τη μάχη στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση και όχι σε στελέχη της παράταξης Σούλα, ο οποίος και τον στήριξε στον δεύτερο γύρο.

Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων φέρεται να αναλαμβάνει ο γιος πρώην δημάρχου της δυτικής Θεσσαλονίκης ο οποίος ήρθε πρώτος σε σταυρούς στις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Πρώην στέλεχος της παράταξης του παραιτηθέντα δημάρχου Ωραιοκάστρου, Αστέριου Γαβότση και νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης είναι ο εκλεκτός του νέου δημάρχου Παντελή Τσακίρη για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Ο λόγος για τον Άγγελο Πανούση ο οποίος διετέλεσε κατά το παρελθόν (επί θητείας Γαβότση) πρόεδρος δημοτικού οργανισμού, αν και μη εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος. Μάλιστα κ. Πανούσης χαρακτηρίστηκε από πολλούς πετυχημένος πρόεδρος, αν και η θητεία του στη θέση αυτή ήταν αρκετά σύντομη.

Από το σημερινό δημοσίευμα του myportal.gr αναφορικά με την παραίτησή του από τη θέση του νεοεκλεγέντα δημοτικού συμβούλου στο δήμο Νεάπολης Συκεών ενημερώθηκαν φίλοι του κ. Χατζησάββα για την απόφασή του αυτή. Η σχετική ανακοίνωση του δήμου μάλλον… πέρασε στα ψιλά…

Την Κυριακή 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Η τελετή της ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο, Θεατρική Σκηνή «Σοφία Βέμπο».