Ο Κ. Ζέρβας στο 7ο Thessaloniki Summit: Η Θεσσαλονίκη κόμβος διεθνούς εμβέλειας

από Team MyPortal.gr
sms

Η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε ένα επιχειρηματικό, εμπορικό, τουριστικό, τεχνολογικό και εκπαιδευτικό hub διεθνούς εμβέλειας είναι ο στόχος τον οποίο έθεσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας σήμερα (20/11) το μεσημέρι στο 7ο Thessaloniki Summit, που πραγματοποιείται από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ότι τα προηγούμενα χρόνια και παρά τις δυσκολίες που διαμόρφωσαν η πανδημία, η ενεργειακή κρίση και οι πόλεμοι η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεισέφερε σημαντικά στην επίτευξη του στόχου αυτού, μεταξύ άλλων εξασφαλίζοντας σημαντικές χρηματοδοτήσεις και προωθώντας φιλόδοξα έργα.
Στην τοποθέτησή του από το βήμα του 7ου Thessaloniki Summit, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε ξεχωριστή αναφορά στη σημαντική άνοδο που καταγράφηκε στον τουρισμό αλλά και στην επενδυτική ανάπτυξη που γνωρίζει η Θεσσαλονίκη, την οποία επιλέγουν εταιρείες-κολοσσοί.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Θεσσαλονίκη κατέχει «δικαιωματικά αλλά και αντικειμενικά μια κεντρικότητα στην υπόθεση της χάραξης μιας νέας πορείας προς την ευημερία και τη σταθερότητα για τη Νοτιανατολική Ευρώπη», που αποτελεί και το βασικό θέμα του φετινού Thessaloniki Summit. Την ίδια ώρα ο κ. Ζέρβας τόνισε την ανάγκη επίσπευσης σειράς μεγάλων έργων υποδομής αλλά και ενίσχυσης της εξωστρέφειας της πόλης, που, όπως χαρακτηριστικά είπε, «θα πρέπει να πατά σε απτές εξελίξεις και πρωτοβουλίες και να μην μένει κενό γράμμα».