Ο Κ. Ζέρβας ορκίζεται σήμερα 61ος δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρουσία του υπουργού Εσωτερικών

Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του δημοτικού συμβουλίου. Η τελετή θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα και αναμένεται να διαρκέσει περίπου μια ώρα.

Την ορκωμοσία θα τελέσει ο Μητροπολίτης Άνθιμος με τελετάρχη τη γενική διευθύντρια Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Τατάγια.

Ο κ. Ζέρβας θα δώσει θρησκευτικό όρκο, όπως και όποιοι άλλοι σύμβουλοι το επιθυμούν ενώ θα ακολουθήσει η ορκωμοσία των συμβούλων με πολιτικό όρκο. Στη συνέχεια ο νέος δήμαρχος θα απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό, που δεν θα ξεπερνά τα 7-8 λεπτά και θα δίνει το στίγμα της νέας διοίκησης.

Στην τελετή αναμένεται να παρευρεθούν ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θόδωρος Καράογλου, βουλευτές της πόλης, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου καθώς και οι επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας, Στρατού και Ναυτικού αλλά και οι πρυτάνεις της πόλης.

Στην αίθουσα θα παρευρίσκεται και ο απερχόμενος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος θα παραδώσει στον προκάτοχό του το «Διάσημο», το περιδέραιο που φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις επίσημες εκδηλώσεις.

Εξω από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου θα υπάρχουν τρεις οθόνες, προκειμένου να μπορεί ο κόσμος να παρακολουθήσει την τελετή ορκωμοσίας, ενώ θα γίνεται απευθείας μετάδοση και στη μεγάλη οθόνη προβολής που υπάρχει στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης», καθώς και απευθείας σύνδεση από τη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά την τελετή της ορκωμοσίας θα ακολουθήσει μίνι δεξίωση στον εξωτερικό χώρο του δημαρχείου μπροστά στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης», τα έξοδα της οποίας θα βαρύνουν τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.

No Comments Yet

Comments are closed