Ο Γρ. Ζαρωτιάδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το Δήμο Θεσσαλονίκης

Ως μια έξυπνη, πράσινη και ανεκτική μητρόπολη οραματίζεται τη Θεσσαλονίκη η δημοτική παράταξη “Υψίπολις” που θα δώσει το “παρών” για τον δήμο Θεσσαλονίκης στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με υποψήφιο δήμαρχο τον Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Παρουσιάζοντας βασικές προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του, ο κ. Ζαρωτιάδης μίλησε για πεζοδρόμηση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πόλης, για ριζική αναμόρφωση της δυτικής εισόδου αλλά και για ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε σημείο αναφοράς για την Ανατολική Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο σε θέματα έρευνας και προώθησης της μπλε οικονομίας.
Εν όψει εκλογών ο κ. Ζαρωτιάδης μίλησε για την ανάγκη συγκλίσεων. Ωστόσο, σχολιάζοντας την προσπάθεια για τη δημιουργία μιας ευρείας προοδευτικής αυτοδιοικητικής συμμαχίας, η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζαρωτιάδης κατέστησε σαφές ότι η “Υψίπολης” δεν θα γίνει συνιστώσα της “Πρωτοβουλίας”.
Ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης άσκησε κριτική στον συνυποψήφιό του με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Ταχιάο για τις θέσεις που διατύπωσε για την αναγκαιότητα συμμετοχής ιδιωτών στην καθαριότητα αλλά και για το πανεπιστημιακό άσυλο.

(www.fm100.gr)

No Comments Yet

Comments are closed