Ο Γιώργος φεύγει, η Χρύσα έρχεται- Όλο το παρασκήνιο στο «πράσινο» στρατόπεδο του δήμου Καλαμαριάς

από Team MyPortal.gr
sms

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος δήμαρχος στο δήμο Καλαμαριάς ανακοίνωσε χθες βράδυ κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε για το μέλλον της παράταξης με τη συμμετοχή στελεχών της προηγούμενης διοίκησης του Θεοδόση Μπακογλίδη αλλά και γνωστών στελεχών της κεντροαριστεράς της περιοχής, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Τελίδης, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ  του myportal.gr.

Τη θέση του κ. Τελίδη φέρεται να λαμβάνει η Χρύσα Αράπογλου, η οποία, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, θα βρεθεί απέναντι στο Γιάννη Δαρδαμανέλη για το δημαρχιακό θώκο Καλαμαριάς.

Ο κ. Τελίδης, αν και αρχικά είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος και προχώρησε μάλιστα και σε σχετική ανακοίνωση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον περασμένο Οκτώβριο, αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά του μετά από ορισμένα γεγονότα τα οποία τον προβλημάτισαν. Να σημειωθεί ότι πριν λίγο καιρό, άγνωστοι έγραψαν με μπογιά στην πόρτα του αυτοκινήτου της συζύγου του τη λέξη «παραιτήσου» ενώ τοποθέτησαν και εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του σπιτιού του, προκαλώντας μικρής έκτασης ζημιές. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τελίδης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη μη στήριξή του καθώς κανείς δεν καταδίκασε τα εν λόγω γεγονότα τα οποία τον οδήγησαν στην απόφασή του να μην είναι υποψήφιος.

Μετά την απόσυρση του κ. Τελίδη από την κούρσα διεκδίκησης, συζητήθηκε εκ νέου μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα της κας Αράπογλου, η οποία είχε τεθεί στο τραπέζι και κατά το παρελθόν. Τότε η κα Αράπογλου φέρεται να αρνήθηκε να τεθεί επικεφαλής ψηφοδελτίου υποστηρίζοντας ότι αυτό θα συνέβαινε μόνο εάν ηγούνταν ενός κοινού ψηφοδελτίου της κεντροαριστεράς, καθώς ήδη υπήρχε η υποψηφιότητα του γνωστού δικηγόρου, Χρήστου Βάρδα, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και έχει ήδη τη στήριξη πολλών στελεχών του κόμματος μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου, ο τέως δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης, η ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το διάστημα 2004-09 Ευαγγελία Τζαμπάζη κ.α.. Ο κ. Βάρδας έχει ήδη προχωρήσει στη στελέχωση ενός μεγάλου μέρους του ψηφοδελτίου του ενώ υποψήφιος από τον ίδιο χώρο είναι και ο πρώην αντιδήμαρχος, Ματθαίος Αμπατζίδης ο οποίος έχει ανακοινώσει αρκετά στελέχη που θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιό του.

Μιλώντας στο myportal.gr, ο τέως δήμαρχος Καλαμαριάς και γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Οικονομίδης δήλωσε για μια ακόμη φορά τη στήριξή του στο πρόσωπο του κ. Βάρδα τονίζοντας ότι «η απόφασή μου να στηρίξω τον Χρήστο Βάρδα δεν αλλάζει». Όπως είπε ο κ. Οικονομίδης πριν περίπου ένα χρόνο είχε συναντηθεί με μια επιτροπή μεταξύ των οποίων οι Δημ. Σαρηγιάννης, Μ. Παυλίδου, Στ. Ζαμπέτογλου κ.α. και είχαν συζητήσει το μέλλον της παράταξης. «Τότε ρωτήθηκα ποιον θα στηρίξω. Είπα ότι σε περίπτωση υποψηφιότητας της Χρύσας Αράπογλου, θα είμαι στο πλευρό της. Τότε όμως η κα Αράπογλου δεν επιθυμούσε να διεκδικήσει τον δήμο και ο κ. Τελίδης είχε δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται», είπε ο κ. Οικονομίδης. «Είναι θέμα αξιοπρέπειας. Θα στηρίξω την υποψηφιότητα του κ. Βάρδα και δεν αλλάζει  η απόφασή μου», συμπλήρωσε.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της κας Αράπογλου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα επιδιώξει συνάντηση τόσο με τον κ. Βάρδα, όσο και με τον κ. Αμπατζίδη.