Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτης στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβατά μαζί με κλιμάκιο του κόμματος

Τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΧΖΑ, Κώστας Αρβανίτης,ως εκπρόσωπο για το προσφυγικό της ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL, συνοδευόμενος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση με τους εργαζόμενους στη δομή, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο και τις ανάγκες οι οποίες προκύπτουν καθημερινά. Ανάμεσα σε άλλα τέθηκε το θέμα της νομικής κάλυψης των εργαζομένων, η υποστήριξη των δομών καθώς και η διαχείριση του προσφυγικού σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ιδιαίτερα τέθηκε το ζήτημα των σχολικών αναγκών και η μεταφορά των μαθητών στις σχολικές μονάδες. Αλλά και η αντιμετώπιση πολύ σημαντικών προβλημάτων που αφορούν στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα καθώς και της ενσωμάτωσης παιδιών μετά από περιστατικά βίας.

Τέλος, δεν πέρασε απαρατήρητη η διαφορετική φωνή η οποία εκπέμπεται πλέον στην Ευρώπη εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει το προσφυγικό-μεταναστευτικό η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Εκτός από τον Κώστα Ασρβανίτη, την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσαν ο συντονιστής της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δουίτσης, τα μέλη της γραμματείας Φωτεινή Παπαδοπούλου και Μίλτος Οικονόμου, το μέλος της Κ.Ε. Και πρώην βουλευτής, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, το μέλος της Κ.Ε. Άννα Ρογδάκη, το μέλος της Ν.Ε., Μαρία Τοπαλίδου και η περιφερειακή σύμβουλος και μέλος της Ν.Ε., Δήμητρα Θωμά.

No Comments Yet

Comments are closed