Ο επικεφαλής ασφαλείας της Ρωσίας ξεκινά σήμερα διήμερη επίσκεψη στην Κίνα

από Team MyPortal.gr
sms

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ θα πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις και συναντήσεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης στην Κίνα που ξεκινά σήμερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Πατρούσεφ θα συμμετάσχει στον 17ο γύρο των στρατηγικών διαβουλεύσεων ασφαλείας Κίνας-Ρωσίας και στην 7η συνάντηση της συνεργασίας Κίνας-Ρωσίας για την επιβολή του νόμου και την ασφάλεια κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπό του σήμερα.

Οι συναντήσεις έρχονται μετά τις προσωπικές συνομιλίες που είχαν την Πέμπτη στο Ουζμπεκιστάν ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν, τις πρώτες τους μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχει ωθήσει την παγκόσμια οικονομία σε αχαρτογράφητα νερά με την εκτίναξη των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας εν μέσω της μεγαλύτερης αντιπαράθεσης μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

Η Κίνα απέφυγε να καταδικάσει την επιχείρηση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας ή να την αποκαλέσει “εισβολή”, σε συμφωνία με το Κρεμλίνο, το οποίο χαρακτηρίζει τον πόλεμο ως “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”.