O δρόμος προς το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, ο δρόμος προς την κοινωνία

Σαρηγιαννίδου Μαρία

της Μαρίας Σαρηγιαννίδου

Δικηγόρος - Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης

Δεν είναι τυχαίο ότι ο δρόμος για το 12ο τακτικό συνέδριο της ΟΝΝΕΔ ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη. Οι οργανώσεις της Θεσσαλονίκης είχαν πάντα σημαντικό ρόλο στην ιστορία της μεγαλύτερης πολιτικής νεολαίας της χώρας. Η δυναμική των στελεχών μας δεν αποδεικνύεται μόνο από τη χθεσινή δυναμική παρουσία μας στο προσυνέδριο, αλλά κυρίως από τη σταθερή μας παρουσία στον δημόσιο διάλογο και τις παρεμβάσεις μας στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ακόμα και όταν διαφωνούσαμε το κάναμε με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας και με γνώμονα πάντα την ανάδειξη των ιδεών της ΟΝΝΕΔ. Άλλωστε η πολυφωνία είναι χαρακτηριστικό της πολιτικοποίησης και της δημοκρατίας.

Ανάμεσα στους παρεβρισκόμενους στο χθεσινό προσυνέδριο αναγνώρισα πρόσωπα παλιών και νέων συναγωνιστών, πολλούς από τους οποίους μπορώ να αποκαλώ πια φίλους. Εξάλλου πολλά χρόνια τώρα δίνουμε μαζί μεγάλους αγώνες και τους κερδίζουμε όλους. Ήδη από τα αμφιθέατρα βρεθήκαμε ο ένας στο πλευρό του άλλου και όλοι μαζί στη μεγάλη παράταξη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, στην παράταξη που μας χαρίζει κάθε χρόνο μεγάλες νίκες και συγκινήσεις, την παράταξη που αποτελεί το κοινό σημείο αναφοράς μας.

Και όταν αναφέρομαι στη ΔΑΠ ΝΔΦΚ δεν μπορώ να μη σκέφτομαι πόσο μεγάλη είναι η χαρά και η ικανοποίηση όταν καταλαβαίνεις ότι οι αγώνες σου δικαιώνονται. Όταν καταλαβαίνεις ότι οι ατελείωτες ώρες σου στις Γενικές Συνελεύσεις στη Νομική το 2006 μετά από τις χαμένες λόγω των καταλήψεων εξεταστικές δικαιώνονται έστω και εν μέρει με την πρόσφατη κατάργηση του ασύλου της ανομίας, που αποτελούσε πάγιο αίτημα της ΔΑΠ ΝΔΦΚ. Όταν αντιλαμβάνεσαι ότι είσαι κομμάτι της αλλαγής που επιθυμούσες να δεις.

Και οι νίκες αυτές δεν σταμάτησαν. Η ΟΝΝΕΔ συνέχισε και συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στους νέους, δίνοντας αγώνες για τη γενιά μας, τη γενιά της «κρίσης», αγώνες που αργά ή γρήγορα δικαιώνονται, γιατί αποτελούν τη μόνη πραγματικά εφαρμόσιμη λύση για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει.

Οι τελευταίες τρεις εκλογικές διαδικασίες, στις οποίες η Νέα Δημοκρατία χάρη στη συμβολή και της ΟΝΝΕΔ αναδείχθηκε νικήτρια είναι η απόδειξη για την αποδοχή από τον κόσμο των αρχών και ιδεών της παράταξής μας.

Η ανάγκη για αλλαγή στη χώρα ήταν επιτακτική και η δυνατή, ισχυρή και επιτυχημένη οργάνωση της νεολαίας μας έκανε αυτή την αλλαγή πραγματικότητα. Η σκληρή δουλειά, όμως, αρχίζει τώρα. Η ΟΝΝΕΔ πρέπει να σταθεί στο πλευρό του Πρωθυπουργού της χώρας ως ο πιο πιστός του σύμμαχος στις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για την εγγύηση ενός καλύτερου αύριο, αλλά και ως ο πιο αυστηρός του κριτής.

Αυτό κάναμε πάντα, ως ΔΑΠΙΤΕΣ στα αμφιθέατρα, ως ΟΝΝΕΔίτες στην κοινωνία, ως επαγγελματίες στις επαγγελματικές μας συνδικαλιστικές οργανώσεις και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, όχι μόνο για να ανταποκριθούμε στην ιστορία της Οργάνωσης, αλλά και για να διαμορφώσουμε το μέλλον της και μαζί το μέλλον της χώρας.

Δεν αφήσαμε ποτέ τις εξελίξεις να μας προλάβουν και τώρα είναι μεγαλύτερη η ανάγκη παρά ποτέ να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να εργαστούμε, να επενδύσουμε και να δημιουργήσουμε στη χώρα μας. Για να συνδράμουμε στην προσπάθεια να ανακτήσουν οι συμπολίτες μας την εμπιστοσύνη τους στην Κυβέρνηση, να αποτρέψουμε την επανάληψη εγκληματικών λαθών όπως αυτά της προηγούμενης κυβέρνησης, να προχωρήσουν οι επενδύσεις στη χώρα, να ανοίξουν νέες και καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας, να επιστρέψουν οι νέοι από το εξωτερικό όχι από νοσταλγία για την χώρα τους, αλλά επειδή πια σε αυτή θα έχουν ένα σίγουρο μέλλον. Για όλα αυτά θα πρέπει να αναλάβουμε ενεργό δράση, όλοι μαζί.

Όλοι μαζί θα ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ΟΝΝΕΔ στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας, όπως άλλωστε μάθαμε να κάνουμε.

Πριν από 3 χρόνια με σεβασμό στην ιστορία, με το βλέμμα στο αύριο συμμετείχαμε στο συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ. Και είναι αλήθεια ότι το «αύριο» ανταποκρίθηκε με επιτυχία στις απαιτήσεις της ιστορίας.

Η ΟΝΝΕΔ, υπό την προεδρεία του Κώστα Δέρβου, έκανε πράξη όσα ζήτησε από το βήμα του τελευταίου συνεδρίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η δουλειά, η αφοσίωση και το μεράκι όλων μας τα τελευταία τρία χρόνια αλλά και όλα τα προηγούμενα έβαλαν το λιθαράκι τους στην ενίσχυση αλλά και τη διεύρυνση της Οργάνωσης.

Είμαι υπερήφανη που σ’ αυτό συνέβαλα κι εγώ ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και ήταν μεγάλη μου τιμή που ανέλαβα πριν λίγους μήνες την ευθύνη των οργανώσεων της Θεσσαλονίκης.

Τέλος, μην ξεχνάμε ότι το συνέδριο του Οκτωβρίου θα εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Οργάνωσης. Ο επόμενος πρόεδρος πρέπει να ανταποκριθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σηκώσει όχι μόνο το βάρος της ιστορίας μας, αλλά και το βάρος της σημαντικής ιστορικής στιγμής κατά την οποία καλούμαστε να υλοποιήσουμε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή στην οποία στοχεύει η Νέα Δημοκρατία. Η ευθύνη είναι μεγάλη. Ωστόσο οι ΟΝΝΕΔίτες ποτέ δεν φοβηθήκαμε την ευθύνη.

Aπευθύνω λοιπόν, κάλεσμα σε όλους να συμμετέχετε στις διαδικασίες του 12ου τακτικού συνεδρίου. Μόνο ενωμένοι και μακρυά από λογικές εσωστρέφειας θα καταφέρουμε να κάνουμε την ιστορική οργάνωση της νεολαίας μας ακόμα πιο δυνατή, ακόμα πιο ισχυρή και ακόμα πιο αποδοτική.

No Comments Yet

Comments are closed