Ο Δ. Λακασάς στο MyPortal.gr (vid): Η επομενη πανδημία θα είναι ψηφιακή

από Team MyPortal.gr

Ο Δημήτρης Λακασάς είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας. Εϊναι CEO της Olympia Electronivs A.Ε., διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΒΕ και της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και είναι ιδρυτής του think tank SEVE. Αφορμή για τη συζήτηση στη Web TV του MyPortal.gr είναι η έκδοση του βιβλίου του «Άνθρωπος 4.0» που αφορά την 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Δηλώνει πως απαιτείται σοφή διαχείριση των πόρων και πως η 4η Βιομηχανική Επανάσταση δεν είναι πανάκεια αλλά και τη σκοτεινή της πλευρά, τις ευκαιρίες και τις απειλές.

Ο κ. Λακασάς εκτιμά ότι η κρίση της πανδημίας επιτάχυνε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, «ούτε το 1/10 από αυτά που έγιναν με αυτούς τους ρυθμούς δεν θα γίνονταν αν δεν υπήρχε η πανδημία», λέει.

Επίσης αναφέρει πως η «επόμενη πανδημία θα είναι ψηφιακή» και εξηγεί: «φαντάζεστε τι θα γίνει αν καταρρεύσει το internet για 3 ημέρες; Δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν τράπεζες, νοσοκομεία, υπηρεσίες. Το κλειδί είναι το cyber secyrity”, αναφέρει και προτείνει να γίνει μάθημα στο σχολείο.???