Ο Απ. Τζιτζικώστας στο MyPortal.gr (vid): Θα διεκδικήσω μια νέα θητεία στην Περιφέρεια για να ολοκληρώσω το έργο μου

από Team MyPortal.gr

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας μίλησε για όλους και για όλους στη συνέντευξή του στη Web TV του MyPortal.gr Έκανε γνωστό πως στις επόμενες εκλογές του 2023 θα είναι εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης ώστε να ολοκληρώσει το έργο του. «Δεν έχω μάθει να αφήνω δουλειές στη μέση. Αισθάνομαι πως αυτά που πρέπει να γίνουν για να είμαστε ισχυρή Μακεδονία για το 2030 θέλουν ακόμη δουλειά», αναφέρει και τονίζει: «δεν θέλω να αφήσω την αποστολή μου στη μέση και θα διεκδικήσω μια νέα θητεία, την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου, για να ολοκληρώσω αυτό το σημαντικό έργο».

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρεται στη στήριξη με 80 εκ. Ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους των δομών υγείας της Περιφέρειας εν μέσω πανδημίας και με 200 εκ. Ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος «Διέξοδος» για την ανάκαμψη της οικονομίας. «Με το πρόγραμμα «Διέξοδος» στηρίζουμε με 200 εκ. Ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, με ποσά από 5 ως 50 χιλιάδες ευρώ, μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, 7000 επιχειρήσεις και διασφαλίζουμε και 25.000 θέσεις εργασίας. Βάλαμε το λιθαράκι μας ως Περιφέρεια προκειμένου να πάρει ξανά μπρος η οικονομία και να μην έχουμε λουκέτα», είπε ο περιφερειάρχης.

Για το ρόλο της Θεσσαλονίκης, ο κ. Τζιτζικώστας δηλώνει πως έχει τη θέση της ως σημαντικό όπλο αλλα ως τώρα δεν είναι υποδομές. «Είναι γεωστρατηγικής σημασίας η θέση της. Σήμερα έχουν αρχίσει μια-μια οι υποδομές να λύνονται για να μπορέσει η περιοχή να παίξει το ρόλο της». Προσθέτει πως στόχος του είναι να γίνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρωτεύουσα εξωστρέφειας της χώρας.

Αποφεύγει να χρησιμοποιήσει το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» και καταγγέλλει την κυβέρνηση του βόρειου γείτονα πως δεν τηρεί τη συμφωνία των Πρεσπών. «Εγώ Σκόπια τα ξέρω, η χώρα Βόρεια της Μακεδονίας. Υπάρχει μια συμφωνία, είχαμε διαφωνήσει, είναι μια κακή συμφωνία, αλλά είναι μια συμφωνία που δεν τηρείται από την άλλη πλευρά».

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρεται και στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως αποδεικνύει καθημερινά ότι έχει ικανότητες γνώση και συνέπεια και είναι ένας άνθρωπος που αντιμετώπιση με επιτυχία σοβαρές κρίσεις και ταυτόχρονα προχώρησε μεταρρυθμίσεις.