Ο ανασχηματισμός στο Δήμο Θεσσαλονίκης: οι αλλαγές, οι αμετακίνητοι και οι νέες είσοδοι

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο «Γέρων»

Όπως μεταδίδουν πηγές μου από το Δημαρχιακό Μέγαρο ο ανασχηματισμός στο Δήμο Θεσσαλονίκης μετατίθεται για μετά την εκδήλωση της Δευτέρας στην οποία ο Ζέρβας θα σηκώσει και επίσημα την προεκλογική αυλαία.

Όποιον ρωτάω μου απαντάει πως τώρα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην επιτυχία της εκδήλωσης της Δευτέρας.  Επιμένουν δε πως ο δήμαρχος δεν έχει καταλήξει ακόμη στο σχήμα της διοίκησής του με την οποία θα πορευτεί στον τελευταίο προεκλογικό χρόνο.  Ωστόσο μπορώ να σας βεβαιώσω για ορισμένες σταθερές.

Μια από αυτές είναι πως μετά από τρία χρόνια ο Μιχάλης Κούπκας θα αφήσει την «ηλεκτρική» καρέκλα της αντιδημαρχίας Οικονομικών.  Τον βλέπω μάλλον στη αντιδημαρχία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που «χηρεύει» μετά την παραίτηση του Γιώργου Αβαρλή.

«Μέσα» στο νέο διοικητικό σχήμα θα είναι ο Χάρης Αηδονόπουλος και ο Αλέξανδρος Μπαρπουνάκης ενώ πιθανή θεωρείται η αναβάθμιση της προέδρου της ΚΕΔΗΘ Δήμητρας Ακριτίδου.

Ο δήμαρχος φαίνεται να πιστεύει πολύ στην Μαρία Καραγιάννη αλλά μαθαίνω πως η τελευταία δεν δέχθηκε την αντιδημαρχία Οικονομικών άρα –συμπεραίνω- πως θα διατηρήσει τα καθήκοντα Πολιτισμού-Τουρισμού, στα οποία άλλωστε τα πάει και καλά.

Αμετακίνητος είναι ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης, έχοντας και αυτός θετικό πρόσημο στο δημαρχιακό βαθμολόγιο.

Εγώ σημειώνω το εξής:  όποιον δω στο σχήμα της διοίκησης θα συμπεράνω πως θα κατέβει με την παράταξη «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη» στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.  Δεν μπορώ να σκεφτώ πως θα είναι σε έναν διάδρομο στο προεκλογικό «βιράζ» και στον τερματισμό θα αλλάξει κουλουάρ…