Ο ανασχηματισμός στο Δήμο Θεσσαλονίκης και την κυβέρνηση και το μυστήριο στο δημαρχιακό μέγαρο

Γράφει ο «Φωτογράφος» 

Ωραία είναι η Θεσσαλονίκη παιδιά… μου έλειψε και έτσι είπα να έρθω το ΠΣΚ να το περάσω εδώ. Είστε τυχεροί όσοι ζείτε εδώ, ασχέτως πόσο την παραμελούν. Δεν πειράζει όμως είναι σημαντικό να ξέρουμε τι έχουμε στα χέρια μας, στα πόδια μας αλλά και στην ζωή μας .

Μου μυρίζει ανασχηματισμός με έντονο άρωμα Θεσσαλονίκης και αυτοδιοικητικό ντόμινο σε όλους τους δήμους… Για να δούμε .. Πάντως ένα έχω να πω ότι θα ξαναπάω να φάω στον Κρόνο, τον παλιό τον αυθεντικό με τον γύρο και τα απίθανα σουτζουκάκια. Μου θυμίζει παλιό σινεμά…

Σημειώστε τα παρακάτω:. Καράογλου και Ράπτη στον επόμενο ανασχηματισμό θα είναι μέσα . Η Έλενα σε κάτι κοινωνικό, ο Θόδωρος σε κάτι παραγωγικό. Από τους λοιπούς της Θεσσαλονίκης κρατάω μικρό καλάθι.. Όσοι ράβουν υπουργικά κοστούμια, θα τα φάει η ναφθαλίνη…

Εκλογές δεν θα γίνουν. Η λογική μιλάει για φθινόπωρο του ‘22 ή αλλιώς στην ώρα του . Αυτό για κάποιους στην Θεσσαλονίκη που νομίζουν ότι είμαστε σε προεκλογικό τοπίο. Ηρεμήστε λίγο ρε παιδιά, είναι νωρίς και καίγεστε χωρίς λόγο …

Τα υπουργεία Άμυνας, Εξωτερικών, Εσωτερικών καθώς και Προστασίας του Πολίτη σε επίπεδο υπουργών,  θα μείνουν ως έχουν στον επόμενο ανασχηματισμό. Αλλαγές στο Παιδεία, Υγείας, Τουρισμού σίγουρα με δυνατές καραμπόλες. Αυτά μαθαίνω ..

Κρατήστε την είσοδο Θεοδωρικάκου στην κυβέρνηση όποτε γίνει ο ανασχηματισμός

Κρατήστε επίσης την αξιοποίηση πολλών βουλευτών σε θέσεις υφυπουργών. Κυρίως επαρχίας ..

Κρατήστε επίσης την αναβάθμιση μερικών γενικών γραμματέων σε υφυπουργούς. Καθώς απέδειξαν ότι μπορούν.

Κρατήστε την είσοδο του Μακάριου Λαζαρίδη από την Καβάλα και του Τάσου Χατζηβασιλείου απο τις Σέρρες στην επόμενη κυβέρνηση.

Δυνατούς ρυθμούς καταγράφει ο Λάκης Βασιλειάδης, ο νεαρός βουλευτής στον νομό Πέλλας με την Νέα Δημοκρατία . Μαθαίνω το κινητό του δεν σταματάει να κτυπάει και φυσικά να απαντάει σε όλες τις κλήσεις ή να καλεί πίσω .. αυτό σε αντίθεση με άλλους που παίρνουν πίσω οι γραμματείς ή οι διευθυντές τους.. Ψήλωσαν απότομα….

Με ονόματα θα επανέλθουμε την επόμενη εβδομάδα σχετικά με τον ανασχηματισμό, γιατί πάλι θα πέσουμε μέσα .. πάμε όμως να δούμε τι θα γίνει και στους δήμους…

Έντονη πίεση δέχεται ο Σταύρος Αναγνωστόπουλος, δήμαρχος Χαλκηδόνας , από συγκεκριμένη περιοχή και εν δυνάμει αντιπάλους του. Ακούγεται μάλιστα το όνομα και του Τσουκνιδά για επιστροφή και επάνοδο στις εκλογές… ο Σταύρος δεν καταλαβαίνει μου λένε από αυτές τις κόντρες..

Δύσκολος γρίφος για τον Τζιτζικώστα για το επόμενο ψηφοδέλτιο με τα άτομα που θα μπουν. Ήδη δύο ετοιμάζονται να φύγουν για την τοπική αυτοδιοίκηση . Ο μεν πρώτος,  ο Σωτήρης Μπάτος για το Δήμο Ωραιοκάστρου ο δε δεύτερος ο Δημήτρης Ασλανίδης για τον Δήμο Παύλου Μελά.. πάντως ο Τζιτζι δεν φοβάται τίποτα, πάλι ουρά θα κάνουν για να μπουν στην λίστα οι ενδιαφερόμενοι..

Ο Ηλίας Ζάχαρης , διοικητής στο νοσοκομείο Γουμένισσας, πάλι θα διεκδικήσει τον Δήμο Νεάπολης Συκεών… έχει ήδη κάνει παρεμβάσεις μέχρι στιγμής..

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης ζουν σε προεόρτιους ρυθμούς ανασχηματισμού για μετά τον Σεπτέμβριο. Το σχήμα κρατήστε το όπως και τα ονόματα που σας τα λέω απο τώρα. Δυστυχώς οι πιέσεις λόγω ανομοιογένειας είναι τεράστιες και αρκετές απο αυτές τις επιλογές δεν ταιριάζουν στο προφίλ Ζέρβα, αλλά ας όψεται η απλή αναλογική.

Έχουμε και λέμε , σύμφωνα πάντα με αυτά που ακούω από την πιάτσα.

Αντιδήμαρχος οικονομικών παραμένει ο Μιχάλης Κούπκας, Τεχνικών Έργων ο Κυριζίδης , Κοινωνικής Πολιτικής Αηδονόπουλος, Παιδείας Κοσμοπούλου, Τουρισμού (σκέτο) Καραγιάννη Μαρία, Αθλητισμού Πατέλης, Αβαρλής παραμένει με το ίδιο χαρτοφυλάκιο, Μπαρμπουνάκης Πολιτισμού, Τανιμανίδου άκουσα στο ίδιο, Ιακώβου στο δημοτικών κοινοτήτων .. Δύο-τρεις παλεύουν να παραμείνουν, δύο θα αναβαθμιστούν γιατί έχουν κάνει έργο, δύο παρακαλάνε να δουν τα ονόματα τους στα τεφτέρια και δύο δεν τους θέλει ο δήμαρχος όπως ακούγεται .. Το θέμα είναι ότι στο τέλος θα είναι όλοι ικανοποιημένοι.

Με την παράταξη Ζέρβα με την ένωση των λοιπών παρατάξεων, τι γίνεται; Έχει έναν χρόνο που το εξήγγειλε. Γιατί δεν βλέπω κινητικότητα παιδιά;

Το όνομα μου έπιασε και κάτι ακόμα για τον δήμο Θεσσαλονίκης .. Νέο, ελεύθερο επαγγελματία , παιδί της ΟΝΝΕΔ , πολιτικό παίκτη που το μετράει για να δει συνιστώσες για να κατέβει στον Δήμο. Φυσικά με ομάδα που επεξεργάζεται αυτό το σενάριο και στο τέλος θα ενωθούν δίπλα της όλες οι συνιστώσες… για να δούμε .. Μάλιστα έμαθα έγινε δείπνο και στην Αθήνα για αυτόν τον λόγο…

Πάντως το μυαλό των συνεργατών του Ζέρβα δεν είναι σε αυτό  αλλά στη γυναίκα υποψήφια δήμαρχο. Μάλιστα με τις παρεμβάσεις που κάνει το δείχνει σχεδόν καθημερινά. Ισχύει το χειραψία και ψήφος σε αυτή την περίπτωση..

Ανεβάζει στροφές ο Βασίλης Γάκης μου λένε…

Στον δήμο Καλαμαριάς και εκεί ετοιμάζεται ο Δήμαρχος για αλλαγές και ενδεχόμενο ανασχηματισμό αλλά δυστυχώς χωρίς να έχει πάγκο

Το ίδιο πρόβλημα σε όλους τους δήμους  του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης αλλά και στην Βόρεια Ελλάδα για αυτούς φυσικά που δεν έχουν αυτοδυναμία .. Ίδωμεν..

Η Αφροφίτη Λατινοπούλου πιστεύω πως μετά τα τελευταία δύσκολα θα είναι στις λίστες του κόμματος για την Α Θεσσαλονίκης .. οι κινήσεις εντυπωσιασμού δεν χωράνε ..

Πολλά ακούγονται για το Θεαγένειο νοσοκομείο και την διοίκηση.. Εγώ δεν ξέρω απο αυτά τι ακούγεται στην πιάτσα λέω..

Ένα μυστήριο επικρατεί στο 3ο όροφο του δημαρχιακού μεγάρου του Δήμου Θεσσαλονίκης το τελευταίο διάστημα .. θα αποκαλυφθεί λίαν συντόμως μαθαίνω ..

Ισχύει ότι ο Γιάννης Μαγκριώτης ενδιαφέρεται για να κατέβει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας; Γιατί αυτό έχει πάρει το αυτί μου ..

Κάτι πήρε το αυτί μου ότι ένας κατά φαντασία πρόεδρος για το επαγγελματικό επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, έκανε δημοσκόπηση (άγνωστο που) για καμιά δεκαριά ονόματα που ακούγονται για την θέση του προέδρου.. Δύο νέα πρόσωπα ξεχωρίζουν πάντως .. όλοι οι παλιοί φούντο ..  ταγκό για δύο το βλέπω το έργο με κυριαρχία αν το πάρει απόφαση του ενός ..

ΥΓ: Καλά, ακόμα με βρίζεται κάποιοι από το γραφείου δημάρχου . Το καλύτερο είναι πως ο ένας με έβριζε μπροστά μου σε κοινή παρέα που βρεθήκαμε χωρίς να ξέρει ότι είμαι εγώ (χαχαχαχαχαχ) .. τεράστιο μυαλό …

ΥΓ2: Και εσύ Μαρία με ψάχνεις;

No Comments Yet

Comments are closed