Ο ανασχηματισμός στο Δήμο Θεσσαλονίκης, η γυναίκα Δήμαρχος που άναψε φωτιές, οι μνηστήρες στο ΕΕΘ και μια δημοσκόπηση στον Δήμο Καλαμαριάς

Γράφει ο «Φωτογράφος» 

Κλείσαμε μια ακόμα εβδομάδα με καραντίνα, πολλά κρούσματα, όμως οι εξελίξεις τρέχουν και τα νέα γρήγορα ταξιδεύουν, όπως και εγώ παρά το ότι μένω στην Αθήνα, αλλά αγαπάω την γενέτειρα μου την Θεσσαλονίκη και την επισκέπτομαι τακτικά.  Βέβαια οι φίλοι και φίλες μου σε όλα τα πόστα παραμένουν εκεί και έτσι μπορώ να τα φωτογραφίζω όλα.  Ξέρετε ότι η καλύτερη πληροφορία είναι οι ίδιοι άνθρωποι που τα διακινούν με ευκολία.  Σήμερα σας έχω λοιπόν , πολλά παραδημοτικά και παραπολιτικά τα οποία όπως πάντα συζητιούνται και φυσικά επιβεβαιώνονται… Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…

 

– «Βρώμικα» παιχνίδια μαθαίνω παίζονται δυστυχώς στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στην πλάτη του Προέδρου Μιχάλη Ζορπίδη, από μερικούς που είναι στην διοίκηση σε θέση ευθύνης και που ονειρεύονται το δακτυλίδι , νομίζοντας ότι είμαστε στο Game Of Throne. Πριν μερικές ημέρες είχε ξεκινήσει ένα παιχνίδι μαγισσών για την κάλυψη της θέσης του δημοσιογράφου στο γραφείο τύπου του επιμελητηρίου ,  έχοντας 2-3 από τους εκλεκτούς εν δυνάμει προέδρους (…χαχαχαχαχ) να παίρνουν τηλέφωνα σε καμιά δεκαριά δημοσιογράφους της πόλης, λέγοντας τους πως θα είσαι ο επόμενος εκλεκτός και ότι αυτοί το κανόνισαν γιατί ελέγχουν το μαγαζί.  Σε πρώτη φάση επιλέχθηκε δημοσιογράφος, η οποία μετά το πρώτο ραντεβού, δήλωσε την παραίτηση της και προς τιμήν της έβγαλε και ανακοίνωση από όσο μαθαίνω. Στην συνέχεια η θέση προκηρύχθηκε και καλύφθηκε.  Ευτυχώς μερικοί δεν εξέθεσαν τον Πρόεδρο, ο οποίος βάσει νόμου πλέον δεν μπορεί να κατέβει πάλι υποψήφιος.

– Για το 2022 τον Οκτώβριο έχουν μετατεθεί οι εκλογές σε όλα τα επιμελητήρια της χώρας, λόγω της πανδημίας. Στην Θεσσαλονίκη έως τώρα τα πράγματα είναι λίγο έως πολύ ξεκάθαρα για το ένα από τα τρία επιμελητήρια.  Οι πληροφορίες από τις πηγές μου , μου λένε ότι θα γίνει ο κακός χαμός στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.  Μέχρι στιγμής οι φιλόδοξοι πρόεδροι που ήδη κάνουν ακόμα και μέσω καραντίνας ραντεβού με κόσμο πιέζοντας να μαζέψουν υπογραφές τάζοντας ρουσφέτια, δουλειές και θέσεις μέσα στο επιμελητήριο και λέγοντας ψέματα ότι αυτοί είναι οι εκλεκτοί είναι έξι άντρες και μια γυναίκα. Οι δύο εξ αυτών φυσικά κατάφεραν να εκλεγούν με την ψυχή στο στόμα αλλά μικρή σημασία έχει για αυτούς γιατί θεωρούν ότι διοικούν σωστά …. Φυσικά τους έχουν πάρει χαμπάρι γιατί δεν έχουν καταλάβει ότι βλέπουν αρκετά κοινά πρόσωπα που τους κοροϊδεύουν δίνοντας τους την προφορική στήριξη τους.

 

Στο υπόλοιπο τοπίο από την πλευρά της κεντροδεξιάς, η οποία ελέγχει και το μεγαλύτερο μέρος των ψήφων, το παιχνίδι της ονοματολογίας φαίνεται πως έχει ανοίξει εδώ και καιρό για ένα νέο πρόσωπο με στόχο την ανανέωση στο επιμελητήριο τόσο στο πρόσωπο του προέδρου όσο και των μελών διοίκησης.  Θυμίζουμε πως και εδώ θα παίξουν μεγάλο ρόλο οι γραμμές στο εσωτερικό του κόμματος, αφού ο κάθε ένας θέλει να ελέγξει ένα μέρος . Σε ένα νέο πρόσωπο, χωρίς εκλογική εμπλοκή, νέο ηλικιακά,  έχει γίνει κρούση και βολιδοσκόπηση των προθέσεων του, αν φυσικά οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις του το επιτρέπουν και αν θέλει να αναλώσει ωφέλιμο χρόνο σε αυτή την ιστορία . Το δεύτερο είναι ένα πρόσωπο που ονειρεύεται ότι θα είναι ο εκλεκτός επειδή του το υποσχέθηκε κάποιος από την Διοικούσα Θεσσαλονίκης και ένα ακόμα πρόσωπο το οποίο έχει προσεγγίσει βουλευτές για να δει την δυναμική του και επειδή σκέφτηκε πως είναι καλό απλά να δει πόσοι φίλοι από τα πισώπλατα μαχαιρώματα που τους έχει ρίξει κατά καιρούς του έχουνε μείνει.  Ξέρω ότι δεν ενδιαφέρει πολύ το κόσμο αυτή η εκλογική διαδικασία, αλλά κρατήστε το γιατί θα έχει έντονο παρασκήνιο στην συνέχεια

 

– Για το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έχει βάλει πλώρη ο πετυχημένος Μάριος Παπαδόπουλος απο το «Αβέρωφ».. Πολύ σοβαρή περίπτωση η οποία θα βοηθήσει το Επιμελητήριο.

 

– Βρισιές , απειλές ακόμα και παραλίγο σπασμένα ποτήρια έμαθα από τους ανθρώπους μου, μέσα στο δημαρχιακό μέγαρο ότι ήταν το σκηνικό την προηγούμενη εβδομάδα για το ποίος είναι αυτός που τα έγραψε όλα αυτά , από που τα έμαθε αλλά και για το περιεχόμενο της στήλης για την επόμενη γυναίκα δήμαρχο και τις παρασκηνιακές επαφές που γίνονται. Φυσικά δεν είναι κάτι κρυφό για όσα γράφτηκαν αφού και οι ίδιοι οι συνεργάτες του Κωνσταντίνου Ζέρβα τα γνωρίζουν. Κάθε εβδομάδα θα σας δίνω και μια επιπρόσθετη πληροφορία λοιπόν για όλα τα μέτωπα.

 

-Η μεν πρώτη περίπτωση, της πρώην Πρωτοβουλίας, φαίνεται πως  οργανώνεται και αυτό πλέον είναι σιγά σιγά ορατό από τα social media των πρώην στελεχών της. Ερωτηματικό παραμένει ποιος θα βγει μπροστά.  Η δεύτερη περίπτωση της κεντροδεξιάς υποψηφιότητας του ανθρώπου που περιγράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα, ήδη φαίνεται πως έχει κάνει κάποιους πυρήνες και οι επαφές θα κορυφωθούν μετά το Πάσχα όπου λογικά θα γίνει άρση των περιορισμών, οπότε τα τσιμπούσια σε ουζερί θα ξαναπάρουν την θέση τους.  Η τρίτη περίπτωση, της γυναίκας , είναι με τα σημερινά δεδομένα η πιο ισχυρή και από όσο μαθαίνω θα δείξει τις προθέσεις της με άρθρο παρέμβαση για την ατζέντα Θεσσαλονίκη 2027.. Κρατήστε το αυτό..

 

-Παρών δηλώνει και ο Γιώργος Ορφανός, που όπως δήλωσε θα είναι εκ νέου υποψήφιος γα τον Δήμο Θεσσαλονίκης

 

– Το μεγάλο γέλιο φυσικά μου λένε πως έπεσε στο Δημαρχείο και πέριξ αυτού όταν διάβασαν το κείμενο μου οι εκλεγμένες γυναίκες του Δήμου και κάποιοι καλοθελητές εντός του Δήμου τις φούσκωσαν τα μυαλά ότι μπορεί να είναι και αυτές σε αυτή την θέση, Αντιλαμβάνεστε φυσικά ότι όταν το άκουσα με έπιασε νευρικό γέλιο.  Μάλιστα έμαθα πως μια εξ αυτών το συζητούσε σε παρέα που ήταν καλεσμένη το Σαββατοκύριακο. Απίστευτα πράγματα….

 

– Πάντως από όσο μαθαίνω από φίλους μου στα χωριά πέριξ της Θεσσαλονίκης, στο Δήμο Λαγκαδά γυναίκα θέλουν να είναι η επόμενη δήμαρχος.

 

– Δημοσκόπηση έμαθα πως διεξήγαγε για τον Δήμο Καλαμαριάς, νέο πρόσωπο , το οποίο ακόμα δεν έχει δημοσιεύσει τις προθέσεις του για την διεκδίκηση του Δήμο  ,προερχόμενο από την κεντροδεξιά. Του άνοιξε η όρεξη μετά την επιτυχία του Δαρδαμανέλη να σπάσει το κάστρο μετά από 40 χρόνια. Τα νούμερα όπως μαθαίνω είναι ενθαρρυντικά για τον Δήμαρχο στο τομέα της καθαριότητας  που φαίνεται ότι πονούσε τους κατοίκους. Επειδή μετρήθηκαν και πρόσωπα, μου μετέφεραν πως ο Δαρδαμανέλης είναι πρώτος και κρατάει ποσοστά δημοφιλίας σε καλά επίπεδα ενώ η έκπληξη φαίνεται πως έρχεται από τον Χρίστο Βάρδα που έχει εντυπωσιακά ανεβασμένα ποσοστά καθώς και από τον Άρη Τεμενεκίδη λόγω των στοχευμένων παρεμβάσεων του στο δημοτικό συμβούλιο. Μπακογλίδης σε πτωτική πορεία τα νούμερα. Πάντως αν σήμερα μου λένε  για να μπορέσω να καταλάβω και τις διαφορές στα νούμερα, η εκλογή δημάρχου θα γινόταν στο δεύτερο γύρο με Δαρδαμανέλη – Βάρδα. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας, ίδωμεν…

 

-Μετά την θετική παρέμβαση του για το λιανεμπόριο και τους εμπόρους ο Στράτος Σιμόπουλος έκανε άστοχη δήλωση για τον Άρη και οι φίλαθλοι του τρελάθηκαν . Έβγαλε ανακοίνωση στα social media, αλλά φαίνεται ότι δεν αρκεί. Εμένα δεν με πειράζει πάντως, Ολυμπιακός είμαι.

 

– Ανασχηματισμός τον Σεπτέμβριο θα γίνει στο Δήμο Θεσσαλονίκης στις θέσεις των αντιδημάρχων και κατ’ επέκταση και των νομικών προσώπων του Δήμου. Κρατήστε αυτό.. Κούπκας – Κυριζίδης αμετακίνητοι.  Δεν αλλάζουν, καθώς τραβάνε το μεγάλο κουπί του Δήμου και βοηθάνε ουσιαστικά την διοίκηση και τον Δήμαρχο. Ο μεν πρώτος άριστος γνώστης των οικονομικών και τεχνοκράτης έχει βοηθήσει καταλυτικά στον εξορθολογισμό και την ορθή διαχείριση των οικονομικών του Δήμο εν μέσω πανδημίας , ο δε δεύτερος «ο μπουλντόζας» έχει βάλει σε μια σειρά τα πολλά μέτωπα που ήταν ανοικτά  επί μήνες και γκρεμίζει ότι δεν είχε γκρεμιστεί ποτέ , αλλά και φτιάχνει γήπεδα , παιδικές χαρές και αναβαθμίζει σχολεία. Κοσμοπούλου δεν αλλάζει ,γιατί τώρα μπήκε ,και η πετυχημένη της θητεία στη ΚΕΔΙΘ είναι καλή παρακαταθήκη για το μέλλον της. Μπαρμπουνάκης τώρα μπήκε , ίσως να μετακινηθεί σε μια πιο παραγωγική αντιδημαρχία λόγω της εμπειρίας του αλλά και της αποτελεσματικότητας του να ολοκληρώνει Project.  Η Καραγιάννη, εκλεγμένη με την παράταξη Ζέρβα,  θα μείνει και ίσως σπάσει η αντιδημαρχία στα δύο για να χωρέσουν και άλλοι. Το ίδιο και ο αμισθή Γιώργος Αβαρλής που έκανε έργο μέσα στην καραντίνα στο τομέα του.  Τώρα τα δύσκολα είναι για τους άλλους που μαθαίνω ότι αναγκαστικά θα πρέπει να γίνει rotation για να μπουν και άλλα πρόσωπα που έχουν πάρει υποσχέσεις για αξιοποίηση τους ως αντιδήμαρχοι. Επίσης θα αξιοποιηθούν πρόσωπα σε 2 νομικά πρόσωπα το ένα είναι ο Άγιος Στυλιανός που είναι τώρα πρόεδρος ο Ζέρβας και ένα ακόμα το οποίο σας το κρατάω μυστικό… καθώς ο πρόεδρος του θα φύγει όχι γιατί νομίζει οτι θα γίνει αντιδήμαρχος (.,.χαχαχαχα) αλλά γιατί δεν είναι συμπαθής. Οι ζυμώσεις θα γίνουν εντός του καλοκαιριού χωρίς καραντίνα.. Κρατήστε τα αυτά όμως γιατί θα επανέλθω….

 

Αυτά τα ολίγα για αυτή την εβδομάδα….

Εύχομαι καλό ΣΚ ..

No Comments Yet

Comments are closed