Ο Αμανατίδης στην Κύπρο, ο Μερελής στην Α’ Θεσσαλονίκης και ο Χρυσογόνος που γυρνά στα κομματικά …πάτρια

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφουν οι “Απέναντι”

Αίσθηση προκάλεσε στους βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ η είδηση που γράψαμε, πως ο γνωστός ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης ακούγεται για υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «φανέλα» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως σας είχαμε γράψει, το νέο ήρθε από την Αθήνα, γι’ αυτό και τα τηλέφωνα δε σταμάτησαν να χτυπούν από εκείνους που ενδιαφέρονται περισσότερο…

Και μιας και είμαστε στο ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Αμανατίδης εκπροσώπησε τον Αλέξη Τσίπρα στην Εξόδιο Ακολουθία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου του Β’. Γνωστός για τις εξαιρετικές σχέσεις που διατηρεί με την Εκκλησία ο Γιάννης Αμανατίδης είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, με τους οποίους συνδέεται με μακρά φιλία.

Πλησιάζει ο καιρός της εθνικής κάλπης τα ψηφοδέλτια σε όλα τα κόμματα κλείνουν. Στο ΠΑΣΟΚ που οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί, μπορείτε να θεωρείτε βέβαιο τον Κυριάκο Μερελή, ο οποίος στήριξε το Νίκο Ανδρουλάκη στην εσωκομματική διαδικασία. Μέλος της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, όλα δείχνουν πως ετοιμάζεται για το μεγάλο βήμα.

Το γράψαμε και ισχύει. Ο Παναγιώτης Καπετανόπουλος, υιός του π. Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Σωτήρη Καπετανόπουλου έδωσε τα χέρια με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα και ανακοινώθηκε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Μόνος του, μέχρι στιγμής, παίζει ο Σταύρος Αναγνωστόπουλος στο δήμο Χαλκηδόνος. Λιγότερο από ένα χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές ακόμη αναζητείται το πρόσωπο που θα σταθεί απέναντι του.

Ανεβασμένες οι πολιτικές μετοχές της Όλιας Βασιλάκη. Πήρε το λόγο στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ τη Δευτέρα, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος και την άκουσε με προσοχή. Το γεγονός αυτό πυροδότησε έντονη φημολογία πως πλησιάζει στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης. Εκεί άλλωστε αναζητούνται γυναίκες, που θα πλαισιώσουν τις Έλενα Ράπτη,  Άννα Ευθυμίου και τις νεοεισερχόμενεςΔήμητρα Ακριτίδου και Αφροδίτη Νέστορα.

Επιστροφή στα κομματικά …πάτρια για τον Κώστα Χρυσόγονο. Μετά το πέρασμα του από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη θητεία του στις Βρυξέλλες ο γνωστός συνταγματολόγος ακούγεται πως ενδιαφέρεται να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Θεσσαλονίκης.