Νίκος Ανδρουλάκης: Συγχαρητήρια στον Σχοινά

Παρακαλούμε επιλέξτε μια εικόνα για το άρθρο

Τα συγχαρητήρια του στον Μαργαρίτη Σχοινά για την ανάληψη της Αντιπροεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έδωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Οπως σημείωσε, τα χαρτοφυλάκια που πήγε ο κ. Σχοινάς για την Μετανάστευση, την Εκπαίδευση, την Απασχόληση και την Ασφάλεια, είναι ζητήματα υψηλής προτεραιότητας για την Ελλάδα και του ευχήθηκε «καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα».

Ο Ν. Ανδρουλάκης επεσήμανε επίσης την αναβάθμιση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος αποτελεί πλέον την κύρια αρμοδιότητα του Επιτρόπου για τη διαχείριση κρίσεων και το rescEU γίνεται ένα βασικό εργαλείο Ευρωπαϊκής πολιτικής. «Ως εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα για την περίοδο 2021-2027 ελπίζω ότι ο νέος Επίτροπος Janez Lenarcic θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια μας για περαιτέρω ενίσχυσης του μηχανισμού» σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την ανησυχία του για την επιλογή του εκπροσώπου της Ουγγρικής κυβέρνησης στο ευαίσθητο χαρτοφυλάκιο της Διεύρυνσης που αφορά τις σχέσεις μας με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και την Τουρκία. «Θεωρώ ότι δεν είναι μία θετική εξέλιξη. Οι αξίες του Κράτους Δικαίου και της Δικαιοσύνης είναι θεμελιώδεις. Πώς μπορούμε να ζητάμε τον σεβασμό τους από τις υπό ένταξη χώρες όταν ο αρμόδιος Επίτροπος ήταν Υπουργός Δικαιοσύνης σε μία κυβέρνηση που συστηματικά τις παραβιάζει;» διερωτάται ο Ν. Ανδρουλάκης.

No Comments Yet

Comments are closed