Νίκος Ανδρουλάκης: Η Θεσσαλονίκη με το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση θα βρει τη θέση που της αρμόζει

από Team MyPortal.gr
sms

Το δικό του πρόγραμμα διακυβέρνησης παρουσίασε απόψε στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του για την 86η ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολιάζοντας την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε πως για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση είναι ελλιπής απέναντι στους πιο ευάλωτους της κοινωνίας ενώ αναφέρθηκε και στη Θεσσαλονίκη.

“Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ένα νέο δημοσιονομικό σχεδιασμό. Ο στόχος ανάδειξης της Θεσσαλονίκης είναι ένας εθνικός στόχος. Η πόλη και η περιοχή πρέπει να γίνει κόμβος των Βαλκανίων και για αυτό θα αγωνιστούμε. Αυτό είναι το όραμα μας”, σχολίασε.

Στις πολιτικές και τις δράσεις του κόμματος για να καταστεί η Θεσσαλονίκη κόμβος στα Βαλκάνια, ο κ. Ανδρουλάκης ενέταξε την αναβάθμιση των σιδηροδρομικών συνδέσεων με τα άλλα βαλκανικά κράτη, την αναβάθμιση του λιμανιού και της Βιομηχανικής περιοχής, με δημιουργία εμπορευματικών πόλων.

Παράλληλα τόνισε πως η πόλη χρήζει νέων αντιπλημμυρικών έργων, ενώ υπογράμμισε πως αναφορικά με το περιβάλλον,  συστηματική προστασία χρειάζεται το Σέιχ Σου και ο Θερμαϊκός.