Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού καταγγέλλουν οι διανομείς φαγητού και προχωρούν σε κινητοποιήσεις

Ένα νέο περιστατικό βίας καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης εναντίον συναδέλφου τους από εργοδότη. Σύμφωνα με την καταγγελία του συναδέλφου τους εργοδότης τον ξυλοκόπησε όταν εκείνος πήγε να ζητήσει τα δεδουλευμένα του. Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων προχωρά με αφορμή και το νέο περιστατικό βίας σε νέα πορεία διαμαρτυρίας την ερχόμενη εβδομάδα

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης:

«Ο συνάδελφος διανομέας Παναγιώτης Κ. μας κατήγγειλε ότι στις 28/5, πήγε σε γνωστό ψητοπωλείο της Κορίνθου προκειμένου να πληρωθεί δεδουλευμένα που του οφειλόταν.  Ο πρώην εργοδότης του όχι μόνο αρνήθηκε να τον πληρώσει αλλά τον έβαλε στο μαγαζί τον έπιασε από τον λαιμό, τον κόλλησε στο ψυγείο του καταστήματος και τον χτύπησε με γροθιές στο πρόσωπο. Στη συνέχεια βγήκε έξω από το μαγαζί τον έριξε στο πεζοδρόμιο και συνέχισε να τον χτυπάει με χέρια και πόδια στο πρόσωπο και στο σώμα!

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες επιθέσεις/ξυλοδαρμούς που έχουν καταγγείλει συνάδελφοι στην Επιτροπή Αγώνα Διανομέων. Οι εργοδότες τα τελευταία χρόνια εκμεταλλευόμενοι τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους, μας αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά σαν δουλοπάροικους. Η  προυπάρχουσα οικονομική κρίση η οποία επιδεινώθηκε με την πανδημία του covid19, έφερε ένα νέο γύρο αντεργατικών μέτρων που ψήφισε με ΠΝΠ η κυβέρνηση της ΝΔ με απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, μη πληρωμή του Δώρου Πάσχα, ανασφάλιστη εργασία, «πάγωμα» των ελεγκτικών μηχανισμών Επιθεώρησης Εργασίας και ΙΚΑ κτλ, τα οποία ανοίγουν την όρεξη των εργοδοτών για ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, ακόμη και με φυσική βία σε όποιον αντιστέκεται στα σχέδια τους.

COVID19-ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ-ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ  ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Πανελλαδικό συλλαλητήριο του κλάδου – μοτοπορεία                                                                         -Τετάρτη 10 Ιούνη,  στις 10.30πμ  στο Άγαλμα Βενιζέλου».

No Comments Yet

Comments are closed