Νέο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Φρανκφούρτη από τις 28 Οκτωβρίου

από Team MyPortal.gr
sms

Την απευθείας σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Φρανκφούρτη με δύο πτήσεις την εβδομάδα προσθέτει στο χειμερινό πρόγραμμά της για το 2018 η Lufthansa.

Το νέο δρομολόγιο θα ξεκινήσει από τις 28 Οκτωβρίου και θα εκτελείται κάθε Παρασκευή και Κυριακή.

Την Παρασκευή η πτήση θα αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη στις 11:30 και την Κυριακή στις 15:25. Αντίστοιχα, η πτήση Φρανκφούρτη – Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιείται την Παρασκευή στις 07:10 και την Κυριακή στις 11.05.

Τα εισιτήρια διατίθενται ήδη προς κράτηση είτε μέσω των συνεργαζόμενων ταξιδιωτικών πρακτορείων, είτε μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας Lufthansa.com.

Oι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 99 € με επιστροφή (Economy light ναύλος χωρίς αποσκευή, με μία χειραποσκευή).

Με την ένταξη του νέου δρομολογίου στο χειμερινό πρόγραμμα, οι ταξιδιώτες από τη Βόρεια Ελλάδα αποκτούν μέσω του κόμβου της Lufthansa στη Φρανκφούρτη, γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο προορισμών του κορυφαίου γερμανικού αερομεταφορέα.

Το δρομολόγιο θα εκτελείται με αεροσκάφος τύπου Airbus A320, η διάρκεια της πτήσης θα είναι περίπου δυόμιση ώρες.

«Η Θεσσαλονίκη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο ως τουριστικός προορισμός. Εκτός από την προσωπικότητα που έχει ως πόλη, την κουλτούρα της, τη γαστρονομία και τη διασκέδαση που προσφέρει, αποτελεί ιδανική αφετηρία για πεζοπορίες και εξερεύνηση της Βόρειας Ελλάδας ή πέρασμα στη νοτιοανατολική Χαλκιδική. Βασιζόμενοι στα οικονομικά δεδομένα, στην αγορά ταξιδιών στη Βόρεια Ελλάδα, στις εμπορικές και επιχειρηματικές σχέσεις με τη Γερμανία, καθώς και στη μετακίνηση τουριστών ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Γερμανία είχαμε αναπτύξει μεγάλο ενδιαφέρον για την επαναφορά του δρομολογίου Θεσσαλονίκη – Φρανκφούρτη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το ενδιαφέρον αυτό μετουσιώθηκε σε απόφαση για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου Lufthansa στην περιοχή», σημείωσε ο Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων του Ομίλου Lufthansa για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Δύο ακόμα αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa, η Austrian Airlines και η Eurowings, θα προσφέρουν πτήσεις τη φετινή χειμερινή περίοδο από τη Θεσσαλονίκη προς δημοφιλείς προορισμούς στη Γερμανία και την Αυστρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa – SWISS, Austrian Airlines, Eurowings και Brussels Airlines – προσφέρουν 52 πτήσεις την εβδομάδα από τη Θεσσαλονίκη συνδέοντας τη συμπρωτεύουσα με τη Ζυρίχη, τη Γενεύη, τη Βιέννη, το Γκρατς, την Κολωνία, το Ντίσελντορφ, το Ανόβερο, το Αμβούργο, το Μόναχο, τη Στουτγάρδη και τις Βρυξέλλες.

Τον χειμώνα του 2018, η Lufthansa εκτός από τη Θεσσαλονίκη θα συνδέει για πρώτη φορά και την Τεργέστη με τη Φρανκφούρτη, ενώ ανακοίνωσε ότι έξι ακόμα νέοι τουριστικοί προορισμοί θα εξυπηρετούνται με απευθείας συνδέσεις από τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ