Νέα επιταγή ακρίβειας: Στο τραπέζι νέα μέτρα με περισσότερους δικαιούχους

από Κρινής Παναγιώτης
sms

«Παράθυρο» Οικονόμου για νέα μέτρα κατά της ακρίβειας με διευρυμένα κριτήρια και περισσότερους δικαιούχους, «κάθε μέτρο που παίρνουμε στην επόμενη διάστασή του, πάντοτε έχει διευρυμένη περίμετρο» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι «προϋπόθεση για τη συνέχιση μιας πολιτικής στήριξης της κοινωνίας είναι η σταθερότητα, να μπορούμε να παίρνουμε γρήγορα, ουσιαστικά, αποτελεσματικά αποφάσεις που να μετατρέπουν σε κοινωνικό αγαθό και κεκτημένο ό,τι πετυχαίνουμε στην οικονομία».
Επιπλέον, παραδέχθηκε ότι η ακρίβεια στην ενέργεια και στα καύσιμα είναι μία από τις μεγαλύτερες παραμέτρους δυσκολίας στην καθημερινότητα όλων των πολιτών, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.
«Η χώρα μας τρέχει το μεγαλύτερο πρόγραμμα στήριξης της κοινωνίας σε όλη την Ευρώπη. Όπως είπε ο πρωθυπουργός και το επανέλαβε και στη συνέντευξή του, όσο διαρκεί η κρίση θα είμαστε εδώ να στηρίζουμε την κοινωνία και με οριζόντια μέτρα όπως με την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής αλλά και με στοχευμένα μέτρα σε εκείνους που έχουν περισσότερη ανάγκη, σε μια σειρά από δραστηριότητες.
Είτε αυτό αφορά σε μεγαλύτερες παροχές στο ρεύμα, είτε αφορά στα καύσιμα, είτε αφορά απευθείας χρηματοδότηση, όπως έγινε πολλές φορές, στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για να ανταπεξέλθουν στις ανατιμήσεις στα καταναλωτικά προϊόντα».
Επιπλέον, υπογράμμισε πως «με ό,τι περιθώριο δημιουργείται χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική τροχιά και τη δημοσιονομική ισορροπία της χώρας, η κυβέρνηση είναι εδώ για να στέκεται στο πλευρό των πολιτών. Αυτό κάνουμε σταθερά τα τελευταία χρόνια μέσα σ’ ένα περιβάλλον πρωτόγνωρης δυσκολίας».
Αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ: «Η άποψη του πρωθυπουργού για τις εκλογές δεν άλλαξε στιγμή. Πεποίθηση του πρωθυπουργού είναι ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να ολοκληρώνουν την τετραετία τους. Γι αυτό ψηφιζόμαστε. Ο κ. Μητσοτάκης έχει μια πολύ βαθιά θεσμική προσήλωση και αξιοποιεί τον χρόνο για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, τις δυσκολίες και να υλοποιούμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Είμαστε στη μέση μιας παγκόσμιας καταιγίδας, ενός τυφώνα”.