ΝΔ: Τι θα πρέπει να απαντήσει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός

Για τη συζήτηση στη Βουλή τη Δευτέρα ετοιμάζεται η ΝΔ η οποία αναμένεται να εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Η εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρία Σπυράκη, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, τόνισε πως «Ο κ. Τσίπρας θα κληθεί να απαντήσει τη Δευτέρα στη Βουλή, στα εξής ερωτήματα:

  • Γιατί σε διακρατική συμφωνία Κυβέρνησης προς Κυβέρνηση, υπάρχει μεσάζων;
  • Ποιος είναι ο κ. Παπαδόπουλος; Και ποια είναι η σχέση του με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο;
  • Σε ποιες αγοραπωλησίες όπλων έχει εμπλακεί ο κ. Παπαδόπουλος;
  • Η συμφωνία που έφερε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στη Βουλή μιλάει για 300.000 βλήματα. Οι Σαουδάραβες φαίνεται να ενδιαφέρονται μόνο για 100.000. Τι θα απογίνονταν τα 000 βλήματα που περισσεύουν;’.

Όπως πρόσθεσε η κα. Σπυράκη, κατά τον κ. Καμμένο η σύμβαση έχει υπογραφεί. Το αναφέρει μάλιστα ο ίδιος στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή, στις 6 Νοεμβρίου μετά από ερώτηση βουλευτών μας. Η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε εισπράξει ήδη 66 εκατ. ευρώ».

Σημείωσε επίσης πως για τον κ. Παπαδόπουλο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος έχει δηλώσει στις 10 Νοεμβρίου, στο ΣΚΑΪ: «Εμείς με τον Παπαδόπουλο δεν έχουμε ουδεμία σχέση». Είναι τα λεγόμενα του κ. Καμμένου επί λέξει. Έχει πει επίσης ο κ. Καμμένος ότι «ο κ. Παπαδόπουλος ενεμφανίσθη ως εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας. Ζητήσαμε την πιστοποίηση – αν πράγματι είναι αυθεντικό το έγγραφο πιστοποίησης του κ. Παπαδόπουλου – και μας ήρθε απάντηση θετική».

No Comments Yet

Comments are closed