ΝΔ κατά Ραγκούση: Σε ένα κανονικό κόμμα θα είχε ήδη δηλώσει παραίτηση – Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι απλά Τετάρτη»

από Team MyPortal.gr
sms

«Σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Political αποκαλύπτει ότι ο βουλευτής και Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης, έχτισε βίλα με στεγαστικό δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, που αφορά δικαιούχους με μεγάλες κοινωνικές ανάγκες, για το οποίο μάλιστα εξασφάλισε και έκπτωση 40% στην αποπληρωμή του μη ληξιπρόθεσμου ποσού», αναφέρει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Στη συνέχεια ζητά ευθέως απαντήσεις από ΣΥΡΙΖΑ και  βουλευτή, τον οποίο και χαρακτηρίζει «κατά τα λοιπά  κήρυκας του «ηθικού πλεονεκτήματος».

Αναλυτικά:

«Τα ερωτήματα για τον κ. Ραγκούση είναι αμείλικτα:

– Ο κ. Ραγκούσης δηλώνει ότι το εν λόγω οίκημα είναι μόνιμη κατοικία και από την άλλη την ίδια στιγμή ισχυρίζεται ότι με αυτό το εισόδημα ζει αξιοπρεπώς τα παιδιά του. Τελικά, είναι μόνιμη κατοικία ή το αξιοποιεί εμπορικά;

– Πόσα εισπράττει από την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου;

– Πού και πώς εμφανίζονται τα εν λόγω έσοδα στο πόθεν έσχες του;

– Πόσο νόμιμο και ηθικό είναι να αξιοποιεί ο κ. Ραγκούσης πόρους που προορίζονται για αδύναμους συμπολίτες μας προκειμένου να χτίσει βίλα την οποία εκμεταλλεύεται οικονομικά ως υπερπολυτελές τουριστικό κατάλυμα;

Σε ένα κανονικό κόμμα ο Τομεάρχης Διαφάνειας θα είχε ήδη δηλώσει παραίτηση. Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι απλά Τετάρτη.»

Γ. Ραγκούσης: «Πρόκειται για μια λασπολογία»

Νωρίτερα σε συνέντευξη του ο κ. Ραγκούσης είχε απαντήσει σχετικά με το δημοσίευμα πως η πρώην σύζυγός του και μητέρα των τριών παιδιών του εδικαιούτο να πάρει αυτό το δάνειο.  «Είμαι περήφανος γιατί έχω καταφέρει με την ενοικίαση αυτού του σπιτιού να ζω με αξιοπρέπεια τα παιδιά μου», τόνισε και ανέφερε ότι «αυτό που συζητάμε είναι δάνειο τρίτεκνης μητέρας που ελήφθη το 2007 όπου κυβέρνηση ήταν η ΝΔ».

Σχετικά με την οικία ισχυρίστηκε πως βρίσκεται σε «μη τουριστικό χωριό» του «ανήκει το 50%» και απέκρουσε το δημοσίευμα λέγοντας πως «πρόκειται για μια λασπολογία».