Ν. Ξυδάκης: Όταν τελειώσει η υπόθεση Novartis, μόνοι κερδισμένοι πρέπει να είναι η κοινωνία και η δημοκρατία

από Team MyPortal.gr
sms

Την ανάγκη της πλήρους διαλεύκανσης τους σκανδάλου Novartiς υποστηρίζει, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα τα «Νέα Σαββατοκύριακο», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης επισημαίνοντας, όμως, αφενός το τεκμήριο της αθωότητας όλων και αφετέρου ότι δεν μπορεί να υπάρχει τεκμήριο ενοχής στους μάρτυρες, τους εισαγγελείς και την κυβέρνηση.

Ο κ. Ξυδάκης επίσης, στη συνέντευξή του, εμφανίζεται υπέρμαχος της αλλαγής του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο «η προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο Novartis να δημιουργήσει κλίμα “ρωμαϊκής αρένας” αντί για αποκάλυψη της αλήθειας», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απαντά: «Από την πρώτη στιγμή δημιουργήθηκε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης. Η Δημοκρατία πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να ελέγχει, να διερευνά και, εφόσον υπάρχουν αποδείξεις, να τιμωρεί. Όταν τελειώσει η υπόθεση, μόνοι κερδισμένοι πρέπει να είναι η κοινωνία και η δημοκρατία».

Επίσης ο κ. Ξυδάκης, όταν ρωτήθηκε «εάν το σκάνδαλο Novartis είναι ευκαιρία εξουδετέρωσης ενός σημαντικού τμήματος του πολιτικού συστήματος», απάντησε ότι «η μόνη ευκαιρία, ανεξαρτήτως εάν αποδειχθεί ενοχή πολιτικών προσώπων, είναι να εξουδετερωθεί ένα σημαντικό τμήμα του βαθύρριζου συστήματος διαφθοράς».

Τέλος, σημειώνει ότι «οι αντιπαραθέσεις και οι συγκρούσεις είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής» ωστόσο διευκρινίζει ότι «η αλληλοεξόντωση, η εχθροπάθεια και ο εθνικός διχασμός δηλητηριάζουν την πολιτική».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ