Ν. Ξυδάκης για την ανακοίνωση του τούρκικου ΥΠΕΞ: “Απάντησε χθες ο πρωθυπουργός, τι να απαντήσει ξανά;”

από Team MyPortal.gr
sms

“Απάντησε χθες ο πρωθυπουργός, τι να απαντήσει ξανά;”

Αυτό δήλωσε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπροσώπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, μίλώντας στο ραδιόφωνο “ΘΕΜΑ 104,6”, σχετικά με την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

“Η Τουρκία μπορεί να λέει πολλά πράγματα, δεν έχουν σημασία αυτά τα πράγματα. Σημασία έχει επί του πεδίου, υπάρχει μια αναθεώρηση από τη δεκαετία του ’80”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυδάκης και συνέχισε λέγοντας πως η τουρκική προκλητικότητα έχει ενταθεί γιατί “υπάρχει επαναχάραξη ενεργειακών οδών, γίνεται πόλεμος εδώ και 5 χρόνια στη Συρία, έχουν ανακαλυφθεί μεγάλα ενεργειακά κατάσματα και η Τουρκία θέλει μερίδιο στη μοιρασιά”.

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να υπάρξει απάντηση στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ ο κ. Ξυδάκης απάντησε πως “υπάρχουν οι απαντήσεις, έχουν δοθεί εδώ και χρόνια, υπάρχει γραμμή πλεύσης και από την εποχή της κρίσης του ’87 και τη συμφωνία του Νταβός και με τις προκλήσεις της δεκαετίας του ’90”.

Όσον αφορά την πρωτοβουλία των τριών νεαρών να τοποθετήσουν ελληνικές σημαίες σε βραχονησίδες, ο κ. Ξυδάκης επέμεινε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. “Αυτές τις περιοχές τις εποπτεύει το κράτος δια των ενόπλων δυνάμεων. Την εποπτεία και την τήρηση της διασφάλισης των συνοριακών γραμμών και των ζωνών που μπορεί να θεωρηθούν υψηλής επαγρύπνησης την έχουν οι ένοπλες δυνάμεις. Οι Ανθρωποφάγοι είναι ζώνης επαγρύπνησης”, κατέληξε.