Ν. Ξυδάκης: «Άστοχη» η δήλωση Πολάκη για «νεκρούς που θολώνουν την αποτελεσματικότητα του κράτους»

από Team MyPortal.gr
sms

“Άστοχη” χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη ότι «οι νεκροί στο Μάτι “θολώνουν” την αποτελεσματικότητα του κράτους».

Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό “ΘΕΜΑ 104,6”, ο κ. Ξυδάκης τόνισε πως δεν υπάρχει ένας μόνο που ευθύνεται για τη τραγωδία στο Μάτι που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, αλλά ένα ολόκληρο σύστημα που εμφανίστηκε “ολίγο”.

Ακόμη, υποστήριξε πως πρωτίστως οι ευθύνες είναι πολιτικές, ενώ όσοι βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις πρέπει, όπως είπε, να πληρώσουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί.

«Δεν ανέχομαι και δεν δικαιολογώ τίποτα. Ο θάνατος και η απώλεια είναι ανείπωτη ωστόσο σαν πολιτεία πρέπει και να εξηγήσουμε τι συνέβη και να μην ξανακάνουμε τις ίδιες παραλείψεις και τα ίδια λάθη», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Όσον αφορά τους χειρισμούς του πρωθυπουργού, ο κ. Ξυδάκης υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας κάνει εποικοδομητική δουλειά, ενώ αντιδρά με τόλμη και αντανακλαστικά.

“Το πολιτικό κόστος εγγράφεται σε αυτόν που του το αποδίδουν και όλα θα κριθούν με το νόμιμο τρόπο με την κρίση του λαού και τη λαϊκή ετυμηγορία”, συμπλήρωσε.