Ν. Ρωμανός προς Ε. Χρονοπούλου: Να μιλάτε συγκεκριμένα αν θέλετε να λέγεστε σοβαρή αντιπολίτευση

από Team MyPortal.gr
sms

Απάντηση στην υποψήφια βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ελένη Χρονοπούλου, με αφορμή τις δηλώσεις της «για φόρους που εντός εισαγωγικών θα αυξηθούν»,  από το ΠΑΣΟΚ, έδωσε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη συγκεκριμένων προγραμματικών προτάσεων και κοστολόγησής τους από τα κόμματα.

«Δεν υπάρχουν εισαγωγικά. Ή θα αυξηθούν ή όχι. Δεν υπάρχουν εισαγωγικά στο αυξηθούν. Όταν αυξάνονται φόροι, αυξάνονται», είπε απευθυνόμενος στην κ. Χρονοπούλου και συμπλήρωσε: «Θέλετε να παίξετε το ρόλο της σοβαρής αντιπολίτευσης και λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χορηγός μας. Εσείς, λοιπόν, που δεν είστε χορηγοί μας προσπαθήστε να παίξετε αυτόν τον ρόλο -έστω για τα μάτια του κόσμου- και πείτε μας κάτι συγκεκριμένο γιατί μέχρι τώρα αν μου επιτρέπετε, δεν μας έχετε πει τίποτα συγκεκριμένο. Δεν μας λέτε κοστολόγηση, δεν μας λέτε ποιους φόρους, πόσο, συγκεκριμένα πράγματα, να ξέρουν πολίτες που θα πάνε να ψηφίσουν».

Ασφαλής αυτοδυναμία

Εστιάζοντας στην πάγια άποψη που εξαρχής είχε η ΝΔ, ο κ. Ρωμανός δήλωσε πως «χρειάζεται ασφαλής αυτοδυναμία, προκειμένου η χώρα να έχει μια σταθερή κυβέρνηση και να μπορεί να προχωρήσει προς τα εμπρός υλοποιώντας τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για τη συνέχιση μιας πορείας, που έχει χαραχθεί τα προηγούμενα χρόνια». Πρόσθεσε πως «αυτό είναι το πολύ ξεκάθαρο μήνυμα, το οποίο είναι σταθερό και πριν τις πρώτες κάλπες και μεταξύ πρώτων και δεύτερων καλπών και όλο το προηγούμενο διάστημα. Γιατί είμαστε το μόνο κόμμα, όταν κάποιοι άλλοι τσακώνονταν για το πώς θα πρέπει να συγκυβερνηθεί “προοδευτικά” η χώρα, που λέγαμε σταθερά ότι η χώρα χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση. Και νομίζω ότι αυτό αποδεικνύεται και από το παράδειγμα της Ισπανίας, που επίσης κάποιοι είχαν κάνει σημαία».

Τα fake news της αντιπολίτευσης

Για τα fake news που, όπως ο ίδιος υποστήριξε, συνεχίζονται από την αντιπολίτευση ο κ. Ρωμανός τόνισε: «Έφτασαν να πουν πως έχουμε κρυφή ατζέντα να αυξήσουμε τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών. Την προηγούμενη εβδομάδα έλεγαν για το νερό. Έχουν πει ότι θα απολύσουμε του δημοσίους υπαλλήλους, ότι θα παγώσουν οι αυξήσεις στους μισθούς. Όλα αυτά είναι σαχλαμάρες, όπως είπε ο πρωθυπουργός. Είναι σαχλαμάρες τις οποίες πολεμάμε τέσσερα χρόνια -θυμίζω ότι πολλά από αυτά τα ακούγαμε και την προεκλογική περίοδο του 2019- μας έλεγαν ότι θα καταργήσουμε το οκτάωρο την προεκλογική περίοδο του 2019. Μέσα στην τετραετία επίσης έλεγαν ότι καταργείται το οκτάωρο με τον νόμο Χατζηδάκη που ουσιαστικά το διασφαλίζει. Εμένα αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι τα συνεχίζουν και μετά τις τελευταίες εκλογές».