Ν. Παππάς: Η ΝΔ έχει ανάγκη να εφευρίσκει ζητήματα για να αντιπολιτεύεται

από Team MyPortal.gr
sms

«Για κακή τύχη του προέδρου της ΝΔ οι υπηρεσίες κινήθηκαν όπως έπρεπε. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να να δώσει εξηγήσεις για τον κ. Σφακιανάκη, ο οποίος έχει διασύνδεση με τη σύζυγό του, την κυρία Μαρέβα», είπε ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 24/7.

«Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι οι ενστάσεις και οι πηγές του Έλληνα πρέσβη δεν βασίζονταν σε αντιρρήσεις της Σαουδαραβικής κυβέρνησης αλλά σε έναν Έλληνα μεσάζοντα ονόματι Σφακιανάκη, από την Κρήτη», είπε ο υπουργός και σημείωσε:

«Η ΝΔ έχει ανάγκη να εφευρίσκει θέματα να αντιπολιτευθεί, γιατί η χώρα ανακάμπτει. Όλοι διαπιστώνουν ότι η χώρα στέκεται στα πόδια της, εκτός από τη ΝΔ και σύμβουλοί της που λένε άλλα στα διάφορα φόρα όπως η κ. Ξαφά».

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «η ΝΔ καθορίζει τη στάση της από τα πρωτοσέλιδα των συγκροτημάτων Μαρινάκη και Αλαφούζου».

Όσον αφορά τον κ. Λοβέρδο ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής είπε πως «ο τρόπος που πολιτεύεται φτάνει στην άκρα δεξιά και προκαλεί απορίες ο τρόπος που κάνει αντιπολίτευση. Ίσως σύντομα μας λυθεί η απορία».

Σχετικά με την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες είπε ότι καλύπτεται το κενό. «Δικαιώθηκε η άποψη ότι πρέπει να καταβληθεί τίμημα για την άδεια των καναλιών. Έπρεπε να εισπράξει 250 εκατομμύρια το ελληνικό δημόσιο».

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι η ουσία του νόμου έχει υπερψηφιστεί και από τη Νέα Δημοκρατία και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και εξέφρασε την ελπίδα η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, «να φανεί ότι όλα τα πολιτικά κόμματα είναι με το λαό και όχι με τους επιχειρηματίες».

Για τη μείωση του φόρου στα κανάλια από το 20 στο 5% είπε ότι «τη μείωση θα την έχουν τα αδειοδοτημένα κανάλια και θα ισχύει γιατί επιβαρύνονται με τον φόρο για τον ΕΔΟΕΑΠ και το κόστος της άδειας».

Τόνισε ότι η κυβέρνηση «θα στηρίξει με κάθε δυνατότητα που έχει τον Τύπο».

Για το νομοσχέδιο που αφορά στο ραδιόφωνο είπε ότι “ανεβαίνει στη διαβούλευση και μόλις ολοκληρωθεί ο χάρτης των συχνοτήτων η ΕΕΤΤ θα συνεδριάσει για τον πάροχο δικτύου”.

«Θα χρειαστεί να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών για την απόκτηση άδειας. Θα υπάρχει αριθμός εργαζομένων και προαπαιτούμενων στο νομοσχέδιο για το ραδιόφωνο», επισήμανε.