Ν. Παππάς: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι η μόνη που διασφαλίζει την ιστορία της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας

«Είμαστε έτοιμοι να «μολυνθούμε» από τις αγωνίες και τις προσδοκίες του προοδευτικού κόσμου», αναφέρει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Νίκος Παππάς και προσθέτει: «Μαζί δημιουργούμε τη μεγάλη αριστερή προοδευτική παράταξη που θα ανασχέσει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ».

Στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο αναφέρεται στις εξελίξεις περί την προανακριτική λέγοντας ότι είναι σαν «μια ομάδα, επειδή παίζει στην έδρα της, να επιβάλει τη σύνθεση της φιλοξενούμενης ομάδας».

Υποστηρίζει ότι «η ΝΔ θα πρέπει να ευχαριστεί τον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στην οποία παρέλαβε την οικονομία» και προσθέτει ότι μετά από 10 τρίμηνα ανάπτυξης «το ελατήριο είχε ήδη εκτιναχθεί».

Επίσης, ο Ν. Παππάς εκτιμά ότι οι ρυθμίσεις που έφερε η ΝΔ για το άσυλο εκτός από ιδεοληπτικές, θα αποδειχθούν και αναποτελεσματικές. Ενώ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφέρει ότι «ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ένας καλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στον κατάλληλο χρόνο θα συζητήσουμε στα όργανά μας και θα καταθέσουμε την πρότασή μας».

Τέλος, ο κ. Παππάς ρωτάται και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η υλοποίηση της οποίας, σύμφωνα με τον ίδιο «έχει παράξει ήδη αποτελέσματα με τις Συνταγματικές αλλαγές στη Βόρεια Μακεδονία».

«Είναι η μόνη Συμφωνία που διασφαλίζει την ιστορία της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας, όπως και το όνομα. Καλό θα είναι η ΝΔ να κατεβάσει τους τόνους της κριτικής όταν απευθύνεται στον ΣΥΡΙΖΑ, διότι το στάτους κβο της διπλής ονομασίας είχε γίνει τυπικά αποδεκτό επί ημερών της» τονίζει ο κ. Παππάς και προσθέτει: «Δεν μπορεί αυτοί που αποδέχονταν σε παλαιότερες διαπραγματεύσεις το όνομα «Μακεδονία» για τη γειτονική χώρα να μιλούν για υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να μας το παίζουν ταυτόχρονα και μακεδονομάχοι και τιμητές της συμφωνίας. Πατριδοκάπηλοι που έπαιξαν με τις ευαισθησίες μέρους του λαού, ναι. Υπερασπιστές μιας κατάστασης που απώλεσαν πριν δεκαετίες, όχι».

No Comments Yet

Comments are closed