Ν. Παπαϊωάννου: Να ισχύει και στο ΑΠΘ ο,τι ισχύει παντού για την παρέμβαση της αστυνομίας

Στην υποψηφιότητά του για τη θέση του πρύτανη του ΑΠΘ αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νίκος Παπαϊωάννου σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους. «Το ΑΠΘ μπορεί να ασκήσει ηγετικό ρόλο σε όλο το φάσμα της πνευματικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου και πρόσθεσε πως «για να μπορέσουμε να πρωταγωνιστήσουμε σε περιβάλλον ανοικτών ακαδημαϊκών συνόρων, απαιτούνται πολύπλευρες και τολμηρές μεταρρυθμίσεις που θα χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια».

Ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε πως τα κόμματα δεν έχουν θέσει στις πρυτανικές εκλογές του ΑΠΘ και τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος του ΑΠΘ στην κοινωνία. Αναφορικά με τα θέματα ασφάλειας στους χώρους του πανεπιστημίου σημείωσε πως πρέπει και η ακαδημαϊκή ελευθερία που αφορά το άσυλο δεν απειλείται και πως πρέπει να ισχύει και στο ΑΠΘ ο,τι ισχύει σε όλους τους υπόλοιπους χώρους αναφορικά με την παρέμβαση της αστυνομίας.

Σχολιάζοντας το περιστατικό κατά το οποίο φοιτητές που είχαν πραγματοποιήσει γενική συνέλευση δεν επέτρεπαν στον καθηγητή Ορέστη Καλογήρου να κάνει μάθημα σημείωσε πως ο καθηγητής πήγε να ασκήσει το αναφαίρετο δικαίωμά του να κάνει μάθημα και πως ο ίδιος θα αντιμετωπίσει την παραβατικότητα όποια μορφή και αν έχει.

 

No Comments Yet

Comments are closed