Ν. Λιακόπουλος: O εμβολιασμός κύριο όπλο κατά της πανδημίας

από Team MyPortal.gr
sms

Κινητικότητα -που είχε λείψει απο τη ΝΔ Θεσσαλονίκης – επιδεικνύουν οι νέες ΔΕΕΠ Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης. Τελευταία κοινή τους εκδήλωση, αυτή για τους εμβολιασμούς και τη διαχείριση της πανδημίας που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά τη Δευτέρα. Όσοι μάλιστα την παρακολούθησαν άκουσαν τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμικστοκλέους ουσιαστικά να “φωτογραφίζει” το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους άνω των 60 που ανακοίνωσε την επομένη στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός.

Ψυχή” της διοργάνωσης της εκδήλωσης ήταν ο αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Λιακόπουλος, γνωστός στο γαλάζιο στρατόπεδο ως ο “γιατρός”.

Ο εμβολιασμός παραμένει επί του παρόντος, το κυρίαρχο όπλο απέναντι στην πανδημία. Οι σημερινές εξελίξεις δικαιώνουν τις οργανώσεις μας για την επιλογή της συγκεκριμένης εκδήλωσης”, δήλωσε για την εκδήλωση ο κ. Λιακόπουλος και πρόσθεσε: “το Ε.Σ.Υ αποτελεί δημόσιο αγαθό, που οφείλει να είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως πάθησης. Η Πολιτική Ηγεσία ακολουθώντας τις επιταγές της επιστήμης, οφείλει να νομοθετεί και να ελέγχει ό,τι βάζει σε κίνδυνο την ατομική και δημόσια υγεία είτε αφορά στις ζώνες ασφαλείας, στην απαγόρευση του καπνίσματος, στον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων”.