Ν. Καραθανασόπουλος: Να διαγραφούν χρέη του λαού προς τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και εφορία

από Team MyPortal.gr
sms

«Να διαγραφεί μέρος των χρεών του λαού προς τις τράπεζες, των αυτοαπασχολούμενων προς τα ασφαλιστικά ταμεία και αυτών που χρωστούν έως 5.000 ευρώ στην εφορία γιατί δεν μπορούν να τα πληρώσουν. Οι δόσεις δεν οδηγούν πουθενά, οδηγούν στην ομηρία. Και επιτέλους δεν μπορούν να διαγράφονται χρέη επιχειρηματιών και ταυτόχρονα να βγαίνουν στον πλειστηριασμό τα λαϊκά σπίτια ή τα εργαλεία του επαγγελματία και του αγρότη που δεν μπόρεσε να πληρώσει», σημείωσε ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ.

Για τους πλειστηριασμούς ανέφερε ότι «το θεσμικό πλαίσιο το έφτιαξαν οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ» και πως «ο λαός υπερχρεώθηκε λόγω των πολιτικών που ασκήθηκαν και ισοπέδωσαν τα λαϊκά εισοδήματα και τα οποία υπερφορολόγησαν».

Αναφερόμενος στον εν ψυχρώ πυροβολισμό στο κεφάλι του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη τόνισε πως «η κρατική βία είναι συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής» και ότι «στοχοποιείται μια κοινωνική ομάδα τροφοδοτώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον ρατσισμό».

Τέλος, για τον νεκρό μαθητή στις Σέρρες υπογράμμισε ότι «πρέπει να είναι ευθύνη του κράτους η ασφάλεια των σχολείων και να μην πετάγεται το μπαλάκι των ευθυνών από δω και από κει».