Ν.Ισσόπουλος (Πλαστ.Χειρουργός) στο MyPortal.gr (vid): Το μέλλον της αντιγήρανσης βρίσκεται στα κύτταρα του οργανισμού μας

Η Ελληνική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών, σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για σεβαστή μείωση στα ποσοστά των ασθενών που αποφασίζουν να προχωρήσουν σε μια χειρουργική επέμβαση προκειμένου να διορθώσουν κάποιο αισθητικό πρόβλημα. Είναι το κόστος ανασταλτικός παράγοντας ή απλά η Πλαστική Χειρουργική οδηγείται σε ελάχιστα επεμβατικές πράξεις; Πόσο ασφαλής είναι η διενέργεια τέτοιων επεμβάσεων στο χώρο του ιατρείου; Τι διδαχθήκαμε από την πολυετή χρήση του μπότοξ και ποια η διαφορά του με το υαλουρονικό οξύ; Είναι τα βλαστοκύτταρα ή αρχέγονα μεσεγχυματικά κύτταρα το μέλλον της αντιγήρανσης; Πόσα laser υπάρχουν και ποιες οι εφαρμογές τους; Τι πρέπει να κάνει μια γυναίκα, ανάλογα με την ηλικία της, για να αποκτήσει τη χαμένη φρεσκάδα και αυτοπεποίθηση; Τι νεότερο υπάρχει στο πεδίο της εμφύτευσης μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής;

Σε μια κοινωνία που η ομορφιά θεωρείται σχεδόν επιβεβλημένη, ο Πλαστικός Χειρουργός αναδεικνύεται στον καλύτερο «φίλο» μιας γυναίκας –και γιατί όχι κι ενός άνδρα. Με πολυετή ειδίκευση και εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο κ. Νικόλαος Ισσόπουλος, καλεσμένος στην web εκπομπή My Doctor του MyPortal.gr, βοηθά να απαντηθούν καίρια ερωτήματα, χωρίς υπερβολές και ωραιοποιήσεις.

«Το μπότοξ είναι το πιο σίγουρο όπλο στα χέρια του Πλαστικού Χειρουργού και αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα από τη χρήση του, η ίδια η επιστήμη θα το είχε αποβάλλει από το ιατρείο… Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας συνθετικός πολυσακχαρίτης, ίδιος με εκείνους που υπάρχουν στον ανθρώπινο οργανισμό, ο οποίος χρησιμοποιείται για το γέμισμα των ρυτίδων σε σημεία που το μπότοξ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί», τονίζει, απαντώντας στην «παραφιλολογία» που αναπτύσσεται σχετικά με τα δυο φάρμακα. Ο κ. Ισσόπουλος ενημερώνει για τα νέα δεδομένα που αφορούν στις θεραπείες αυτόλογων μεσοθεραπειών, δηλαδή στην έγχυση βλαστικών κυττάρων με σκοπό την αναγέννηση του δέρματος με απόλυτα φυσικό τρόπο.

Κλείνοντας, μιλά για τις εφαρμογές των laser στην Πλαστική Χειρουργική, αλλά και για το πεδίο εξειδίκευσής του, την εμφύτευση μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής, που μπορεί πια να πραγματοποιηθεί γρήγορα, ανώδυνα και οικονομικά, με άριστο αποτέλεσμα, σε συνθήκες ιατρείου.

No Comments Yet

Comments are closed