Ν. Δένδιας: Στις Βρυξέλλες για το ΣΕΥ και τη Διεθνή Διάσκεψη Δωρητών για Τουρκία και Συρία

από Team MyPortal.gr
sms

Για να παραστεί στο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ – Ιράκ και στη Διεθνή Διάσκεψη για Τουρκία και Συρία μεταβαίνει στις Βρυξέλλες ο Ν. Δένδιας, σήμερα, Κυριακή 19 Μαρτίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, με θέματα συζήτησης τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και την κατάσταση στην Τυνησία.

Υπό το λήμμα τρέχουσες υποθέσεις, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα ανταλλάξουν απόψεις για την κατάσταση στο Ιράν και τις εξελίξεις όσον αφορά στον Διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας.

Κατόπιν, ο κ. Δένδιας θα παραστεί στην Κοινή Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών και των υπουργών Άμυνας της ΕΕ, με θέματα συζήτησης την υλοποίηση της Στρατηγικής Πυξίδας, έναν χρόνο μετά την έγκρισή της, και τη στήριξη της Ουκρανίας από πλευράς ΕΕ.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη Δωρητών για την Τουρκία και τη Συρία, η οποία θα συνδιοργανωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη σουηδική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.