Ν. Δένδιας: «Η Τουρκία να επανέλθει το συντομότερο στον χώρο της λογικής»

από Team MyPortal.gr
sms

Αυστηρή απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Τ. Ερντογάν έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από τη Νέα Υόρκη, καλώντας την Άγκυρα “να επανέλθει το συντομότερο, τουλάχιστον στο χώρο της λογικής”.

Αναλυτικά η δήλωση του Ν. Δένδια:

“Οι τοποθετήσεις της Τουρκίας διευρύνουν κάθε φορά τα πλαίσια, στα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρώπινη λογική.

Η χώρα που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές έρχεται να κατηγορήσει την Ελλάδα, ακόμη και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Χρησιμοποιώντας μάλιστα ψευδή στοιχεία, τα οποία έχουν απαντηθεί εδώ και 10 ημέρες. Η χώρα, η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο, η χώρα η οποία έχει εκδώσει casus belli, η χώρα η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας.

Η χώρα η οποία κατέχει εδάφη ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων της κυπριακής δημοκρατίας, έρχεται να μιλήσει για συνθήκες ασφάλειας και συνεννόησης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτό που έχουμε να απαντήσει, είναι ότι καλά θα κάνει η Τουρκία, να σέβεται το διεθνές δίκαιο. Και να επανέλθει το συντομότερο, τουλάχιστον στον χώρο της λογικής.

Οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς έχουν ακουστεί και έχουν απαντηθεί πολλές φορές. Κατ’ αρχήν η Ελλάδα είναι μία ευρωπαϊκή χώρα, η οποία σέβεται απόλυτα τα ανθρώπινα δικαιώματα”.