Ν. Αρμπέρ: Συνάντηση με Μητσοτάκη-Τσιόδρα για τις δοκιμές αντιικού φαρμάκου

Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες ο Ισραηλινός καθηγητής Ναντίρ Αρμπέρ για τις κλινικές δοκιμές για το φάρμακο κατά του κορονοϊού, που θα ξεκινήσουν στα νοσοκομεία «Αττικόν» και «Σωτηρία»

Ο καθηγητής Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ και επικεφαλής του Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία και του Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο κ. Αρμπέρ θα συναντηθεί και με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, προκειμένου να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες και να ξεκινήσει σύντομα η κλινική μελέτη στη χώρα μας του ισραηλινού φαρμάκου για την αντιμετώπιση σοβαρών επιπλοκών της νόσου COVID-19.

O κ. Κοντοζαμάνης καλωσόρισε τον καθηγητή Αρμπέρ στη χώρα μας, τονίζοντας ότι με την επιστημονική του έρευνα έβαλε τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός καινοτόμου φαρμάκου, το οποίο, όπως είπε, «αισιοδοξούμε ότι θα συμβάλλει αποτελεσματικά στη μάχη κατά της πανδημίας, εφόσον ολοκληρωθούν οι μελέτες και τα αποτελέσματα είναι θετικά».

Άμεσα προσέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, θα ξεκινήσει στην Ελλάδα, σε συνεργασία με Ισραηλινούς επιστήμονες, η κλινική μελέτη για το νέο φάρμακο.

Υπενθυμίζεται ότι η συνεργασία μεταξύ των επιστημόνων των δύο χωρών είχε συζητηθεί στη συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου τον Φεβρουάριο, όπου συμφωνήθηκε η συμβολή ελληνικών νοσοκομείων στις κλινικές δοκιμές για το φάρμακο.

Τι είναι το EXO-CD24

Το ΕΧΟ-CD24, όπως ονομάζεται το φάρμακο, είναι εισπνεόμενο και κατά την πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών δεν προκάλεσε καμία παρενέργεια στους ασθενείς που το έλαβαν, όπως είχε αναφέρει ο Ν. Αρμπέρ.

Παράλληλα, είχε τονίσει πως το φάρμακο είχε θετική επίδραση στην εξέλιξη των ασθενών.

Το EXO-CD24 αναμένεται να χορηγείται σε όλους τους νοσηλευόμενους ασθενείς με ενδιάμεσης βαρύτητας λοίμωξη κορονοϊού.

Μικρή κλινική μελέτη φάσης 1 που έγινε στο Ισραήλ από τον πρωτοπόρο για τις αντικαρκινικές του θεραπείες καθηγητή Αρμπέρ έδειξε ότι το EXO-CD24 επιταχύνει την ανάρρωση από την COVID-19.

O N. Αρμπέρ και οι συνεργάτες του στο Ιατρικό Κέντρο «Ιτσίλοβ» του Τελ Αβίβ χορήγησαν σε 30 ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή λοίμωξη COVID-19, το EXO-CD24 για πέντε διαδοχικές ημέρες σε εισπνεόμενη μορφή, μια φορά την ημέρα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι 29 να πάρουν εξιτήριο εντός 3-5 ημερών από την ολοκλήρωση της θεραπείας. Ο 30ος ασθενής χρειάστηκε λίγες ημέρες παραπάνω για να αναρρώσει.

No Comments Yet

Comments are closed