Ν. Ανδρουλάκης: Καμία συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ θα γίνει μία αξιόπιστη αντιπολίτευση

από Team MyPortal.gr
sms

«Δεν υπάρχει συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, στόχος μας είναι να γίνουμε πλειοψηφική δύναμη στον προοδευτικό χώρο», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΝίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το βράδυ της Πέμπτης.

Στο αρχικό του σχόλιο για το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου τόνισε πως «από το ΠΑΣΟΚ υπήρχαν ψηφοφόροι που ήρθαν σε μας  και άλλοι που έφυγαν λόγω του αφηγήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη για ενδεχόμενη μετεκλογική μας συνεργασία με το κόμμα του κ. Βαρουφάκη, ένα αφήγημα εντελώς προσβλητικό για την παράταξή μας, καθώς εμείς είμαστε που κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ το 2010».

Αναφερόμενος στο θέμα των αυξημένων ποσοστών της ΝΔ και τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ με 20 μονάδες διαφορά, υπογράμμισε πως «η αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι έργο του ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, για την επίθεση που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στα υπόλοιπα κόμματα επισήμανε πως «με τέτοια στρατηγική ήττα δεν μπορεί να θεωρεί κανείς ότι δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ». Όπως τόνισε, «ποτέ στη μεταπολίτευση δεν ξανά είχαμε διαφορά πρώτου και δεύτερου κόμματος με 20 μονάδες, είναι πρωτοφανές».

Για το θέμα των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 21ης Μαΐου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε: «Εκτός από το φόβο των πολιτών μετά το αφήγημα Μητσοτάκη για συνεργασία με το Μέρα25, οι δημοσκοπήσεις για εβδομάδες έδιναν μονοψήφια στο ΠΑΣΟΚ και πολλοί πίστεψαν ότι δεν έχουν λόγο να ψηφίσουν ένα μη ανταγωνιστικό κόμμα».

Όπως επεσήμανε, «εμείς είμαστε χαρούμενοι γιατί μετά από 10χρόνια καταφέραμε να έχουμε διψήφιο ποσοστό και να αυξήσουμε τη δύναμή μας κατά 220.000 ψήφους, σε αντίθεση με τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης για ενίσχυσή μας κατά 2%, δήλωσε που μειώνει την πραγματική αύξηση της δύναμης της παράταξής μας».

Σε ερώτηση για πιθανή συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ απέκλεισε το ενδεχόμενο, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων με τη ΝΔ. Ο λαός τίμησε τον κ. Μητσοτάκη και παρά τα σκάνδαλα, τα δημοσιονομικά εγκλήματα, τα 10 δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεις και την περαιτέρω φτωχοποίηση των φτωχών αντί να καταγκρεμιστεί αύξησε τα ποσοστά του. Εμείς ζητάμε από τους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που παλιά ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ να έρθουν στο πρόγραμμα μας».

«Το ΠΑΣΟΚ θα γίνει ένας αξιόπιστος αντιπολιτευτικός πόλος στη χώρα μας», τόνισε.

Τέλος, εξέφρασε και την επιθυμία του για ένα νέο ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς στο οποίο θα συζητηθούν τα σημαντικά, όπως είπε, ζητήματα για τη χώρα.