Ν. Ανδρουλάκης: Να αντιμετωπιστεί η βία στα γήπεδα, στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών

Άμεσες αποφάσεις για να αντιμετωπιστεί το μείζον ζήτημα της βίας στα γήπεδα, στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ζητά με παρέμβασή του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Αποδεικνύεται ημέρα με την ημέρα ότι είμαστε ικανοί για το χειρότερο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή δεν είναι εικόνα για να διαπαιδαγωγείται η ελληνική νεολαία. Έχουν γίνει στο ποδόσφαιρο ανάλογα περιστατικά και σε άλλες χώρες. Όμως εκεί πήραν δραστικά μέτρα. Δεν μπορούμε να παραμένουμε σχολιαστές της πραγματικότητας. Πρέπει να υπάρξει διακομματική πρωτοβουλία για να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά βίας και χάους στα γήπεδα, σαν κι αυτά που είδαμε χθες», είπε ο ευρωβουλευτής της ΔΗΣΥ, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φοβάται να «σπάσει αυγά» και τόνισε ότι πρέπει «να παραδειγματιστούμε με αυτά που έκαναν άλλες χώρες και έλυσαν σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα που είχαν. Είχαν πρόσκαιρο κόστος αλλά κατάφεραν να αντιμετωπίζουν σε μεγάλο βαθμό τέτοια φαινόμενα».

Ερωτώμενος για τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας ο Ν. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού. «Μέχρι να κάνει εκλογές ο πρόεδρος της Τουρκίας και μέχρι να νιώσει την ασφάλεια ότι θα εκλεγεί, θα κλιμακώνει τις εντάσεις με όποιον μπορεί. Είτε την Αρμενία, είτε την Ελλάδα, είτε την Κύπρο». Σημείωσε δε ότι έχει κάνει εισβολή στη Συρία και οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί και άλλες χώρες δεν έχουν πάρει αυστηρά μέτρα εναντίον του.

«Ο Ερντογάν σκοτώνει αυτούς που πολέμησαν το Ισλαμικό Κράτος και βλέπουμε ποια είναι η στάση της διεθνούς κοινότητας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ευρωβουλευτής κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις και ειδικά την κυβέρνηση να χαράξει μια εξωτερική ιδιαίτερα προσεκτική για να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις προκλήσεις.

«Ως προς τα θέματα που αφορούν τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας πρέπει να είναι σε απόλυτη συνεννόηση με όλα τα κόμματα. Πρέπει να χαραχθεί μια εθνική στρατηγική», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

No Comments Yet

Comments are closed