Ν. Ανδρουλάκης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς: Η κυβέρνηση δεν αξιολόγησε τη σοβαρότητα του περιστατικού από την αρχή

«Η ενότητα επιβάλει το τέλος των εγωισμών. Η ενότητα επιβάλει διάλογο και δημοκρατική λειτουργία. Είναι αναγκαίο να ενδυναμώσουμε τη συλλογική μας δράση και όχι να μετεξελιχθούμε σε ένα μονοπρόσωπο πολιτικό όργανο» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ευρωβουλευτής της Ελιάς Νίκος Ανδρουλάκης και εκφράζει την άποψη ότι το Κίνημα Αλλαγής έπρεπε να πάει σε ένα συνέδριο εκλεγμένων από τη βάση οι οποίοι, με τη σειρά τους θα επέλεγαν τα νέα όργανα.

Υποστηρίζει ότι μερικούς μήνες μετά τις εσωκομματικές εκλογές, που η συμμετοχή 212.000 ανθρώπων, έδωσε ελπίδα για μια δυναμική αρχή, το κλίμα είναι διαφορετικό. «Τα ερωτήματα παραμένουν, οι απαντήσεις αναζητούνται» σημειώνει.

Για το περιστατικό στον Έβρο και τη σύλληψη των 2 Ελλήνων αξιωματικών ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση δεν αξιολόγησε τη σοβαρότητα του από την αρχή και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν άστοχες».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για την επίλυση του ζητήματος των Σκοπίων δηλώνει ότι «κάθε εβδομάδα που περνά βλέπω να περιορίζονται οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Έχουμε επικοινωνιακούς χειρισμούς εκατέρωθεν, ενώ απουσιάζει μια ουσιαστική συζήτηση την αντιμετώπιση του ζητήματος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

No Comments Yet

Comments are closed