Μπίλλιας: Ο Τσίπρας επέλεξε να μας αποκλείσει από τις συναντήσεις του με τους φορείς

  

Το ΤΕΕ/ΤΚΜ δεν προσκλήθηκε να εκπροσωπηθεί στη σημερινή συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης, «γεγονός που προκαλεί και απορία και δυσαρέσκεια στην Διοίκηση και τα μέλη του», σημειώνει σε ανακοίνωσή του η διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΚΜ, εκφράζοντας παράλληλα την απορία των μελών του Διοίκησής του.

Σημειώνουμε ότι το ΤΕΕ/ΤΚΜ είναι υπέρμαχος της λύσης περί απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαίων στο σταθμό Βενιζέλου και η θέση του αυτή έχει εκφραστεί χρόνια πριν.

Για το λόγο αυτό και υπερτονίζεται στην σημερινή ανακοίνωση η επιλογή από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού και νυν προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να μην συναντήσει τη Διοίκησή του, «ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να αποκλείσει  τον θεσμικά κατοχυρωμένο Τεχνικό Σύμβουλο της Πολιτείας, που διαχρονικά και κατά παράδοση, είναι παρών και καταθέτει τις απόψεις του για τα θέματα της αρμοδιότητάς του, σε όλες τις συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας  με τους παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Ακόμα αρνητικότερες εντυπώσεις προξενεί μάλιστα το γεγονός, ότι αυτό συμβαίνει σε μια συγκυρία κατά την οποία, υπάρχει μια προφανής ανάγκη πλήρους και σφαιρικής ενημέρωσης για ένα σημαντικό ζήτημα  της Θεσσαλονίκης,  που είναι η ολοκλήρωση του έργου του ΜΕΤΡΟ και η ταυτόχρονη ανάδειξη των ευρημάτων του σταθμού της Βενιζέλου», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Σε κάθε περίπτωση το ΤΕΕ/ΤΚΜ είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με τα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ορισμένα εκ των οποίων είναι και μέλη του και να παρουσιάσει τις θέσεις του τόσο για το ΜΕΤΡΟ όσο και για τα μείζονα ζητήματα της Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας και του κλάδου των Μηχανικών», καταλήγει η ανακοίνωση του ΤΕΕ.

No Comments Yet

Comments are closed