Μητσοτάκης: Μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού είναι κυβέρνηση παράλυσης – Ο ορισμός της ακυβερνησίας

από Team MyPortal.gr
sms

Απάντηση στην αναφορά του Αλέξη Τσίπρα περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Αναρωτιέμαι αν αυτή η κυβέρνηση θα παρέμβαινε και στη δικαιοσύνη. Μπορεί να ζητήσει ό,τι θέλει, αρκεί να έχει την πλειοψηφία. Αυτό που δεν έχει δικαίωμα να κάνει είναι να παίξει τη χώρα στα ζάρια, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού είναι κυβέρνηση παράλυσης, ο ορισμός της ακυβερνησίας. Ή μήπως για να βάλουν κάποιους φυλακή».

«Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η κυβέρνηση των ηττημένων, θα γινόταν κυβέρνηση των απελπισμένων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το πρώτο κόμμα θα σχηματίσει κυβέρνηση. Ένας τρόπος υπάρχει να αποτραπούν τα σενάρια καταστροφής, να είναι ισχυρή η ΝΔ στην κάλπη της Κυριακής 21 Μαΐου» πρόθεσε.

«Λίγο πριν το τέλος της προεκλογικής περιόδου έπεσαν οι μάσκες» σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως δεν μπορεί να παρακολουθήσει «τον κ. Τσίπρα στη χυδαιότητά του».

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «έχω πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία να συνεργαστώ με τον Ανδρουλάκη. Έχει χαράξει μία πορεία που στρέφει το ΠΑΣΟΚ πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ».

Κάλεσε, μάλιστα, τους πολίτες «να προσέχουν μήπως ψηφίζοντας Ανδρουλάκη τους προκύψει Τσίπρας από την πίσω πόρτα».