Μητσοτάκης: Μέχρι τέλη Μαρτίου θα έχουν εμβολιαστεί 2.000.000 πολίτες

Διαβεβαίωση ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων στη χώρα και πως έως τα τέλη Μαρτίου θα έχουν εμβολιαστεί 2.000.000 πολίτες παρείχε κατά την πρώτη τηλεοπτική εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για το 2021 και μετά τον ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο επίκεντρο της συνέντευξης που δίνει ο πρωθυπουργός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου βρίσκονται οι πολιτικές εξελίξεις, η πορεία της πανδημίας στη χώρα και η έναρξη των ελληνοτουρκικών επαφών.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την πανδημία, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει προαγοράσει υπερδιπλάσια ποσότητα εμβολίων και πως το εγχείρημα του εμβολιασμού θα εξελιχθεί ομαλά.

Επισήμανε, δε, ότι η χώρα δεν θα παραβιάσει την ευρωπαϊκή συμφωνία για τα εμβόλια και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι έως τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό του γενικού πληθυσμού, αποφεύγοντας πάντως να μιλήσει για το ενδεχόμενο να έχει εμβολιαστεί το απαραίτητο για την ανοσία 70% του πληθυσμού.

Απαντώντας στην κριτική που ασκείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε να μην υπονομεύεται η προσπάθεια και οι επιδόσεις της χώρας και σημείωσε ότι η Ευρώπη αυτή τη στιγμή είναι κατακόκκινη και πως μόνο οι Σκανδιναβικές χώρες και η Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση.

Ο πρωθυπουργός απάντησε και στα «πυρά» για την «εκτόξευση» του β΄κύματος της πανδημίας στα τέλη Οκτωβρίου, λέγοντας πως υπήρχαν τοποθετήσεις στο δημόσιο διάλογο, αλλά δεν υπήρξε εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών για lockdown πριν από του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ τόνισε πως «έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για την ενίσχυση των νοσοκομείων της Β.Ελλάδας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι φέτος ο τουριστικός κλάδος θα πάει πολύ καλύτερα από ό,τι πέρσι

No Comments Yet

Comments are closed