Μήτρου: Yποδομές Park and ride στη Θεσσαλονίκη

από Team MyPortal.gr
sms

Στους νέους χώρους στάθμευσης που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναφέρεται ο Δημήτρης Μήτρου, πρώην σύμβουλος του δημάρχου επί τεχνικών θεμάτων:

«Με την αναβάθμιση των τριών χώρων ελεύθερης στάθμευσης αυτοκινήτων στην περιοχή του Ποσειδωνίου ( δύο χώροι στην οδό Μ. Κάλλας και ένας στην κάθετη οδό Λασκαράτου) δημιουργήθηκαν από το Δήμο Θεσσαλονίκης εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων.

Μαζί με το νέο χώρο ελεύθερης στάθμευσης 400 ποδηλάτων που επίσης βρίσκεται επίσης επί της οδού Μ. Κάλλας, δημιουργούνται προϋποθέσεις park and ride για όσους θέλουν να σταθμεύουν το αυτοκίνητό τους στην περιοχή και να πηγαίνουν με το ποδήλατο τους ή με πατίνι προς το κέντρο, κάνοντας χρήση του παραλιακού ποδηλατόδρομου ή να κινηθούν πιο δυτικά έως το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, κάνοντας χρήση του νέου ποδηλατόδρομου που κατασκευάστηκε το καλοκαίρι, συνδέεται με τον παραλιακό ποδηλατόδρομο και διέρχεται από τις οδούς Κουντουριώτου, Σαλαμίνος, Πολυτεχνείου και Αναγεννήσεως. Η συνολική χάραξη από το Μέγαρο Μουσικής έως το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό είναι 6 χλμ.

Ο χώρος ελεύθερης στάθμευσης των ποδηλάτων είναι περιφραγμένος έχει είσοδο στη γωνία που βρίσκεται μπροστά στο Μέγαρο και θα επιτηρείται μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διατυπώσεων με κάμερες».