Μήπως βαρέθηκες να ψάχνεις τον κατάλληλο σύντροφο! – Συμβουλές

από Διαχειριστής MyPortal
sms

Τι σημαίνει κατάλληλος σύντροφος τελικά; Φτιάχνουμε στο μυαλό μας αυτό που επιθυμούμε και έπειτα βγαίνουμε στο κυνήγι της αναζήτησης. Βαρέθηκες να ψάχνεις τον κατάλληλο σύντροφο; Έχεις φτάσει στο σημείο που πιστεύεις πως αναλώνεσαι σε σχέσεις που τελικά έχουν την ίδια κατάληξη. Μία τέτοια σκέψη συνήθως φαίνεται να περνάει από το μυαλό των γυναικών που πέρασαν τα 30 και δεν έχουν κατασταλάξει σε μία πιο σταθερή και ασφαλή σχέση. Στην δεκαετία των 20 οι γυναίκες αισθανόμαστε πολύ σίγουρες αφού θεωρούμε πως ο κατάλληλος σύντροφος είναι κάπου εκεί έξω και εμείς έχουμε το χρόνο με το μέρος μας για να ψάξουμε Τι αλλάζει όμως μετά την ηλικία των 30; Οι σκέψεις μας φαίνεται να είναι πιο ώριμες και λιγότερο αυθόρμητες. Η σταθερότητα και η ασφάλεια είναι κάτι που θεωρούμε πως πλέον θέλουμε να απολαύσουμε.  Πόσες από εμάς δεν έχουμε σκεφτεί πως μέχρι τώρα ψάχνουμε τον κατάλληλο σύντροφο και τελικά οδηγούμαστε πάντα σ τον ακατάλληλο σύντροφο για εμάς. Υπάρχει περίπτωση να μην έχουμε κάνει ποτέ συζήτηση με τον εαυτό μας για το τι θέλουμε και το τι περιμένουμε. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε οι επιλογές μας δεν βασίζονται κάπου απλά αφήνουμε το συναίσθημα της στιγμής να μας συνεπάρει.

Από την μία πιστεύουμε πως βαρεθήκαμε να ψάχνουμε τον κατάλληλο σύντροφο αλλά από την άλλη, ουσιαστικά, δεν έχουμε ιδέα ποιος θα ήταν ο κατάλληλος σύντροφος για εμάς. Μήπως λοιπόν θα ήταν καλύτερα αν ξεκαθαρίζαμε μερικά πράγματα μέσα μας πριν αποφασίσουμε αν ο άνθρωπος που γνωρίσαμε είναι αυτός που χρειαζόμαστε όντως δίπλα μας; Είναι πολύ εύκολο να ρίχνουμε το βάρος των επιλογών μας στους άλλους. Το δύσκολο είναι να καταφέρουμε να δούμε τι συμβαίνει μέσα μας και οδηγούμαστε σε λάθος επιλογές. Έτσι δεν είναι καθόλου περίεργο να προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για εμάς και τελικά να μην τον βρίσκουμε. Δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει απλά, μάλλον, εμείς δεν έχουμε κατασταλάξει στο τι ακριβώς θέλουμε. Επίσης υπάρχει και η περίπτωση να μην έχουμε μάθει να ρίχνουμε λίγο νερό στο κρασί μας αφού όλοι έχουμε εκτός από προτερήματα και ελαττώματα. Το νόημα δεν είναι να βρούμε τον άντρα των ονείρων μας αλλά με τον άντρα που θα βρούμε να μπορούμε μαζί να ζήσουμε το όνειρο! Λοιπόν, νιώθεις πως Βαρέθηκες να ψάχνεις τον κατάλληλο σύντροφο;  Ίσως οι παρακάτω  φιλικές συμβουλές σου φανούν χρήσιμες για να δεις καθαρά και την άλλη όψη του νομίσματος.

Βαρέθηκες να ψάχνεις τον κατάλληλο σύντροφο; – Χρήσιμες συμβουλές

Είναι πάρα πολλές οι γυναίκες που έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο και αναρωτιούνται αν τελικά υπάρχει κατάλληλος σύντροφος για αυτές. Μια τέτοια κατάσταση πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα να κάνουν εκπτώσεις στα συναισθήματά τους. Δηλαδή, να συμβιβάζονται ακόμα και αν γνωρίζουν πολύ καλά πως με τον συγκεκριμένο άνθρωπο η ζωή τους  δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που επιθυμούν. Βλέπουν καθαρά τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ τους αλλά έχουν πείσει τον εαυτό τους πως βαρέθηκαν να ψάχνουν τον κατάλληλο σύντροφο. Άραγε το θέμα είναι να έχουμε απλά κάποιον δίπλα μας ή να βρούμε τον άνθρωπο που μας συμπληρώνει και τον συμπληρώνουμε; Δεν είναι καθόλου δύσκολο να έχουμε πέσει θύματα τον ίδιων μας τον κριτηρίων. Ουσιαστικά, ψάχνουμε τον σωστό άνθρωπο με λάθος κριτήρια. Μπορεί κάτι τέτοιο να έχει αποτελέσματα; Από την άλλη πάλι υπάρχει περίπτωση να βρίσκουμε πάντα λεπτομέρειες στους άλλους που να μας απωθούν κι έτσι φτάνουμε στο σημείο να ψάχνουμε μονίμως τον αψεγάδιαστο άντρα. Είμαστε εμείς οι αψεγάδιαστες γυναίκες; Κάπως έτσι τα πράγματα περιπλέκονται και έπειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αντιλαμβανόμαστε δικαίως πώς βαρεθήκαμε να ψάχνουμε τον κατάλληλο σύντροφο. Αν ρωτήσουμε γυναίκες που βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση ποιος είναι ο κατάλληλος σύντροφος, θα μας πουν πως πλέον και οι ίδιες έχουν μπερδευτεί.

Όλα αυτά δεν είναι καθόλου περίεργα αλλά συνηθισμένα και καθημερινά. Αυτό που πραγματικά θέλουμε όλοι, ανεξαρτήτως φύλου, είναι να βρούμε κάπου εκεί έξω τον άνθρωπο μας. Έτσι θα ήταν καλύτερα να αρχίσουμε να δίνουμε λίγο μεγαλύτερη βάση στο ένστικτό μας, στην επιθυμία μας και στη λογική μας. Αν μπορούμε να τα συνδυάσουμε όλα αυτά θα μπορέσουμε να καταλήξουμε στο τι πραγματικά θέλουμε. Δεν είναι λογικό, όσο ιδανικό και αν ακούγεται, να ψάχνουμε έναν άνθρωπο σοβαρό αλλά αυθόρμητο,  δυναμικό αλλά και να μπορούμε να τον κάνουμε ότι θέλουμε, ανεξάρτητο αλλά και να μας ακούει πάντα όταν έχουμε μία άλλη άποψη. Φυσικά και δεν είναι παράλογο να βρούμε έναν άντρα με πολλά χαρίσματα κατά τα δικά μας κριτήρια, αλλά θα πρέπει να καταλαβαίνουμε πώς για παράδειγμα ένας ανεξάρτητος και δυναμικός άντρας θα χρειάζεται ιδιαίτερο χειρισμό για να καταλάβει πως μπορεί και εμείς να έχουμε μία άλλη άποψη ή να είμαστε εξίσου δυναμικές χωρίς να θέλουμε σε καμία περίπτωση να το μειώσουμε. Αυτό ήταν ένα απλό παράδειγμα για να συνειδητοποιήσουμε ότι όλα έχουν και τη μία και την άλλη τους πλευρά.

Βαρέθηκες να ψάχνεις τον κατάλληλο σύντροφο – Φοβάσαι πως θα μείνεις μόνη

Είναι η πιο συνηθισμένη τη σκέψη που κάνει μία γυναίκα όταν φτάσει σε κάποια ηλικία και αισθάνεται πως ακόμα δεν έχει βρει τον κατάλληλο σύντροφο. Η ιδέα της μοναξιάς την τρομάζει και θεωρεί πως δεν θα καταφέρει να υλοποιήσει αυτά που ονειρεύτηκε σχετικά με την οικογένεια και τη συντροφικότητα. Αρκετές γυναίκες θεωρούν σωστό να κάνουν εκπτώσεις σε ότι νιώθουν κι αν κοιτάξουν λίγο μέσα τους συνειδητοποιούν πως ο άνθρωπος που έχουνε τώρα δεν είναι ο κατάλληλος αλλά τουλάχιστον δεν αισθάνονται μόνες. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα κάνουμε συγκρίσεις με κάποια σχέση που μπορεί να είχαμε παλαιότερα, να μην μας φαινόταν κατάλληλη αλλά ο χρόνος μας έδειξε πώς μπορεί και να ήταν. Το θέμα είναι αν τελικά όλες αυτές οι σκέψεις έχουν κάποιο νόημα ή απλά καταφέρνουν να μας ρίχνουν ψυχολογικά δημιουργώντας μας κόντρες με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Είναι πολύ σημαντικό να ασχολούμαστε από κάποια στιγμή και έπειτα με το παρόν και το μέλλον μας. Το παρελθόν δεν μπορεί να αλλάξει, απλά υπάρχει για τις όμορφες αναμνήσεις και για να θυμόμαστε τα λάθη μας και να μην τα επαναλαμβάνουμε. Έτσι κοιτάμε μπροστά ψάχνουμε τον κατάλληλο σύντροφο για τη δεδομένη στιγμή της ζωής μας. Ακόμα κι αν επέστρεφε κάποιος άνθρωπος από το παρελθόν που θεωρούσαμε πως αφήσαμε άδικα, μπορεί τη δεδομένη στιγμή να μην ήταν αυτό που θα μας γέμιζε. Λένε πως όλα γίνονται στην ώρα τους. Ακόμη και κάποιους ανθρώπους θα τους γνωρίσουμε όταν έρθει η σωστή στιγμή. Έτσι αφήστε στην άκρη τις αρνητικές σκέψεις, ανοίξτε την καρδιά σας και το μυαλό σας, αφήστε στην άκρη τις φοβίες και κοιτάξτε γύρω σας. Δεν είναι καθόλου περίεργο ο κατάλληλος σύντροφος να βρίσκεται δίπλα σας και να μην τον έχετε προσέξει ποτέ!