Μήνυμα Δένδια στην Άγκυρα: Ό,τι απειλείται, δεν αποστρατιωτικοποιείται

από Team MyPortal.gr
sms

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, έδωσε το «παρών» στην τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Κίμων», της πρώτης του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Από εκεί, αφού τόνισε τη σημασία της καθέλκυσης της φρεγάτας που θα λειτουργήσει ως παράγοντας σταθερότητας, ειρήνης αλλά και προβολής ισχύος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις απειλές της Τουρκίας.

Σε δηλώσεις του, ο Ν. Δένδιας, υπογράμμισε τα εξής: «Είναι χαρά και μεγάλη τιμή για εμένα που βρίσκομαι σήμερα πάνω στο κατάστρωμα της Φρεγάτας «Κίμων», της νέας υπερσύγχρονης Φρεγάτας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Περνάμε σε μία νέα εποχή, στον 21ο αιώνα. Η Φρεγάτα αυτή, μαζί με τις άλλες δύο που θα ακολουθήσουν, τον «Νέαρχο» και τον «Φορμίωνα», θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, της ελληνικής πολεμικής μηχανής και θα λειτουργήσουν ως παράγοντες σταθερότητας, ειρήνης, αλλά και προβολής ισχύος στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και πέρα από τον ορίζοντα.

Βλέπουμε εδώ ένα ακόμη αποτέλεσμα της Συμφωνίας που μαζί με τον αγαπητό μου συνάδελφο Νίκο Παναγιωτόπουλο, τότε ως Υπουργό Άμυνας, είχαμε υπογράψει με τη Γαλλία -τη Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας- και είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένος γι΄ αυτό.

Θα ήθελα επίσης καταληκτικά να πω το εξής: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και κάθε Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι απολύτως αποφασισμένη να προασπίσει τον Εθνικό χώρο. Και να εξηγήσω με τον πιο καθαρό τρόπο: Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται».