Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε έκταση με ελαιόδεντρα στην περιοχή του Παλαιόκηπου Γέρας στη Λέσβο, ενώ ήχησε και το 112 προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν και εναέρια μέσα.
Κινητοποιήθηκαν 32 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου της 12ης ΕΜΟΔΕ, επτά οχήματα, επτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.
Η πυρκαγιά έχει δύο εστίες και σύμφωνα με το aeolos.tv, πλησιάζει την κατοικημένη περιοχή.
Εκκενώθηκαν προληπτικά το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο του Παλαιόκηπου, ενώ έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφάλεια των πολιτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει διακοπεί για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία σε ορισμένους δρόμους ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες παραμένουν σε ετοιμότητα για την προστασία κατοικημένων περιοχών και για την αποτροπή εξάπλωσης της φωτιάς.