Μην ακούτε όσα είπε ο Καρανίκας για τα ναρκωτικά

Δικαίωμα του Αλέξη Τσίπρα είναι η επιλογή των στενών συνεργατών και συμβούλων του, των ανθρώπων στο περιβάλλον του.  Προφανώς κρίνεται για αυτό όπως και όλοι οι πολιτικοί.  Δεν θα κρίνω στο παρών σημείωμα πολιτικά τον Νίκο Καρανίκα που ο πρώην πρωθυπουργός είχε ως σύμβουλό του στο Μέγαρο Μαξίμου.   Απο τη χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στον Αντώνη Σρόιτερ ελάχιστα με απασχόλησαν τα όσα πολιτικά είπε.  Ωστόσο τρόμαξα κυριολεκτικά απο όσα είπε για τα ναρκωτικά.

Εκτός απο το γνωστό αφήγημα περί «άκακου» χασίς, είπε επίσης ότι έχει κάνει χρήση κοκαϊνης και ηρωίνης.  Και ακριβώς σε αυτό το σημείο χρειάζεται προσοχή.  Διότι εξήγησε ότι την έκανε «σε μια λογική ελέγχου, μέτρου, πιο πολύ για μια εμπειρία που μπορούμε να μιλήσουμε και να απομυθοποιήσουμε τον εχθρό».  Πρόσθεσε δε ότι «το έκανα για να δω τι είναι αυτό που λένε, το οποίο γνώριζα επιστημονικά ότι δεν είναι αυτό που λένε. Η επιστήμη έλεγε άλλα πράγματα».

Μάλιστα! Τι μας είπε λοιπόν ο κ. Καρανίκας; Ότι η επιστήμη δεν ξέρει; Μας είπε επίσης ότι στα ναρκωτικά μπορεί να υπάρχει έλεγχος και μέτρο;

Η δική μου άποψη είναι μια. Στα ναρκωτικά δεν χωράει δοκιμή.  Είναι λάθος μήνυμα.  Έτσι αρχίζουν όλα που οδηγούν πολλά νέα παιδιά στην καταστροφή.  «Έλα να δοκιμάσεις, με μια φορά δεν θα πάθεις τίποτα», είναι κάτι που λένε στα νέα παιδιά όταν θέλουν να τα τραβήξουν στον κόσμο των ναρκωτικών.  Άρα το μοναδικό μήνυμα που πρέπει να στέλνουμε όλοι, και πολλοί περισσότεροι άνθρωποι με δημόσιο λόγο και πολιτική επιρροή, είναι: «μακριά, καμία δοκιμή. ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ».

Η επιστήμη λέει πόσο επικίνδυνα είναι τα ναρκωτικά.  Δεν χρειάζεται δοκιμή για να μας πείσει.  Όπως δεν δοκιμάζουμε να πέσουμε απο το γκρεμό γιατί ξέρουμε πως θα τσακιστούμε.

No Comments Yet

Comments are closed