Μέρκελ: «Θλιβερή ημέρα» για τη Γερμανία οι 100.000 νεκροί από κορονοϊό

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και οι άνθρωποι που βλέπουμε να νοσούν σήμερα είναι οι ασθενείς που θα βρίσκονται στην εντατική σε 10 ή 14 ημέρες», δήλωσε η Μέρκελ η οποία χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα θλιβερή μετά την ανακοίνωση ότι ξεπέρασαν τους 100.000 οι νεκροί από κορονοϊό και έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου για ακόμα περισσότερους θανάτους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη, άλλοι 351 θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται πλέον σε 100.119.

Όπως αναφέρει το Associated Press η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο σημείωσε ότι «είναι φυσικά μια πολύ θλιβερή μέρα που πρέπει να θρηνήσουμε 100.000 θύματα του κορονοϊού» και πρόσθεσε πως «δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, περισσότεροι από 300 θάνατοι προστίθενται σε αυτό κάθε μέρα».

Η απερχόμενη Καγκελάριος προειδοποίησε ότι πλησιάζουν ήδη εκατοντάδες άλλοι θάνατοι: «(Οι θάνατοι) συσχετίζονται πολύ ξεκάθαρα με τον αριθμό των μολύνσεων που συμβαίνουν», είπε, τονίζοντας πως «γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι κατά μέσο όρο δεν επιβιώνουν από αυτή την ασθένεια».

Το Ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε επίσης ότι η Γερμανία σημείωσε ρεκόρ και στα ημερήσια επιβεβαιωμένα κρούσματα, καθώς εντοπίστηκαν σε ένα 24ωρο άλλα 75.961 φορείς της νόσου. Από την έναρξη της πανδημίας, η Γερμανία είχε περισσότερα από 5,57 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19.

«Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή γιατί είμαστε ακόμα σε εκθετική ανάπτυξη και επειδή τα κρούσματα που βλέπουμε να εκδηλώνονται σήμερα είναι βασικά ασθενείς που θα βρίσκονται στην εντατική σε 10 ή 14 ημέρες», πρόσθεσε η Μέρκελ.

Η Γερμανία είναι η πέμπτη χώρα που ξεπέρασε τον αριθμό των 100.000 νεκρών από κορονοϊό μετά τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και τη Γαλλία. Η Ελλάδα μετρά πάνω από 17.600 θύματα από την αρχή της πανδημίας.

Χαιρέτισε την ανακοίνωση της εν αναμονή γερμανικής κυβέρνησης την Τετάρτη ότι θα δημιουργήσει μια νέα μόνιμη ομάδα εμπειρογνωμόνων για να συμβουλεύει τους αξιωματούχους σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Η Μέρκελ δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα των υποχρεωτικών εμβολιασμών για όλους, που έχουν προτείνει ορισμένοι ανώτεροι Γερμανοί αξιωματούχοι και η Ένωση Γιατρών Εντατικής Θεραπείας της χώρας. Ωστόσο είπε ότι θα πρέπει να υπάρχουν «περισσότεροι περιορισμοί στις επαφές».

No Comments Yet

Comments are closed