Με παρέμβαση Δαρδαμανέλη κανονικά οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο νέος δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης δίνει λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει αναφορικά με τις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Καλαμαριά την πρώτη Κυριακή του Σεπτέμβρη για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Με επιστολή του ο Σύλλογος Προσφύγων Μικρασιατών Νέας Κρήνης «Η Αγία Παρασκευή» ανέφερε ότι η εκδήλωση, όσον αφορά το οικονομικό μέρος, πραγματοποιείται εδώ και 17 χρόνια υπό την αιγίδα του δήμου Καλαμαριάς. «Πληροφορηθήκαμε από τον Τομέα Πολιτισμού του δήμου ότι υπάρχει πρόβλημα με την οικονομική στήριξη αυτής της εκδήλωσης και ότι πιθανόν θα γίνει έκτακτη σύσκεψη που θα αφορά μόνο τα πανηγύρια. Ακόμα και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις συμπεριλαμβανομένων και των εκδηλώσεων του παρά θιν αλός δεν υπάρχει πρόβλεψη για την οικονομική τους κάλυψη και ως εκ τούτου υφίσταται ο κίνδυνος να μην πραγματοποιηθούν», ανέφερε το δσ του συλλόγου στην επιστολή του.

Απευθυνόμενοι στο σημερινό δήμαρχο, Θ. Μπακογλίδη, τον νέο δήμαρχο, Γ. Δαρδαμανέλη και σε όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων τονίζουν ότι «θα αποτελέσει μέγιστη προσβολή για όλους εμάς τους Μικρασιάτες εάν η εκδήλωση μνήμης για τα 97 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή αντιμετωπιστεί από την έκτακτη σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δήμου μας σαν μία εκδήλωση όπως όλες οι άλλες. Γιατί η εκδήλωση μνήμης δεν είναι ούτε χοροεσπερίδα, ούτε πολιτιστικό αντάμωμα, ούτε πανηγύρι, ούτε γλέντι, αλλά για όλους εμάς τους απογόνους Μικρασιατών αποτελεί <<μνημόσυνο>> για τους αδικοχαμένους προγόνους μας που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα μαρτυρικά χώματα της Μικρασίας» και τους ζητούν να αντιμετωπιστεί με τον σεβασμό που της αρμόζει η εκδήλωση μνήμης για τα 97 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.

Ο κ. Δαρδαμανέλης συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου τονίζοντας ότι: «Από την πρώτη στιγμή έχουμε εκφράσει ξεκάθαρα την θέση μας υπέρ της συνέχειας του δήμου». «Σήμερα στη συνάντηση με το Δ.Σ. του συλλόγου Αγ. Παρασκευή εξέφρασα την σαφή θέση μου ότι η εκδήλωση μνήμης πρέπει με κάθε τρόπο να γίνει και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, παρόλο που επίσημα αναλαμβάνω τα καθήκοντά μου την 01 Σεπτεμβρίου. Δεσμεύτηκα καθώς είναι μια υποχρέωση στους προγόνους μας που δεν χωρά ενδοιασμούς…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νέος δήμαρχος στην ανάρτησή του.

No Comments Yet

Comments are closed